Δένδιας: κανείς στην ΕΛ. ΑΣ. δεν βγάζει εγκυκλίους χωρίς εντολή πολιτικού προϊσταμένου

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός για το σημερινό αλαλούμ με τους μεταν��στες

«Δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε αξιωματικός θα έφθανε σε σημείο πολιτικού, πραγματικά, χειρισμού (διότι αυτή είναι αλλαγή πολιτικής) χωρίς να ε��χε τουλάχιστον εντολή προϊσταμένου, αν όχι γραπτή, έστω εντολή προϊσταμένου. Κατά το διάστημα που υπηρέτησα στο υπουργείο, δεν είδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, σχετικά με το «αλαλούμ» που προκλήθηκε στην αντιμετώπιση των μεταναστών, εξαιτίας της εγκυκλίου που φέρεται να εξέδωσε υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: «Εάν είναι ατόπημα ενός αξιωματικού, η πολιτική ηγεσία να αποκαταστήσει την τάξη και να δηλώσει στους Έλληνες πολίτες ότι ακολουθεί απολύτως το “Action Plan” που έχει υποβάλλει η χώρα στην Ε.Ε., που α��οτελεί την ελληνική πολιτική για το Μεταναστευτικό και έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Υπουργών».

Ο πρώην υπουργός προειδοποίησε επίσης την κυβέρνηση:

«Η Ελλάδα δημιούργησε σε αυτά τα χρόνια το πιο σύγχρονο πρόγραμμα επιστροφών στην Ευρώπη. Επέστρεψαν στις χώρες από τις οποίες προέρχονταν, κατά το διάστημα που ήμουν υπουργός, πάνω από 50.000 μετανάστες. Αυτό, λοιπόν, το συνολικό σύστημα διαχείρισης ξηλώνεται σήμερα με πρόχειρο τρόπο.

Νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να το επανεξετάσει και πριν κάνει οτιδήποτε -αν θεωρεί πως πρέπει κάτι να αλλάξει, διότι είναι βέβαιο πως χωρούν πάντοτε βελτιώσεις και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλα είναι τέλεια- ας έρθει να παρουσιάσει στη Βουλή ένα νέο συνολικό πλάνο χειρισμού. Αυτό που γί��εται ή που φαίνεται να γίνεται αυτήν την στιγμή, είναι μια άτακτη παρέμβαση η οποία απλώς θα επιστρέψει την Ελλάδα εκεί που βρισκόταν, τον Ιούνιο του 2012».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top