Die Welt: «Βαρουφάκη σταμάτα να δίνεις συνεχώς συνεντεύξεις»

Με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ ασχολούνται και πάλι τα γερμανικά ΜΜΕ

Die Welt: «Βαρουφάκη σταμάτα να δίνεις συνεχώς συνεντεύξεις»

​Ο αγαπημένος των γερμανικών ΜΜΕ είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, αφού δεν υπάρχει μέρα που να μην ασχοληθούν μαζί του.

Έτσι σήμερα η Die Welt δημοσιεύει άρθρο με το οποίο συμβουλεύει τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να σταματήσει τις πολλές συνεντεύξεις.

«Ο Βαρουφάκης πρέπει να παρουσιάσει έργο», αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει σχολιάζοντας ότι «ο υπουργός Οικονομικών αρέσκεται στην αντιπαράθεση και μιλάει πολύ, μεταξύ άλλων και γιατί πιστεύει ότι γνωρίζει πολλά πράγματα καλύτερα».

Με ιδιαίτερα καυστικό ύφος μάλιστα, ο αρθρογράφος συμπεραίνει ότι «η ταπεινοφροσύνη δεν ανήκει στα χαρακτηριστικά του Βαρουφάκη», τονίζοντας ότι η στάση του απέναντι στους συναδέλφους του στο Eurogroup «τους προκαλεί εκνευρισμό».

«Θα πρέπει να σταματήσει να δίνει διαρκώς συνεντεύξεις, παίζοντας το ρόλο του επιστάτη των ευρωπαίων εταίρων. Αντ' αυτού πρέπει να παρουσιάσει αυτά για τα οποία είναι υπεύθυνος: αριθμούς, γεγονότα, μεταρρυθμιστικές προτάσεις. Ο Βαρουφάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι πλέον ο διάσημος καθηγητής ενός πανεπιστημίου αλλά ένας πολιτικός με βαρύ φορτίο», αναφέρει η Die Welt.

Η Bild από την άλλη σε ανάλογου ύφους άρθρο υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας προσπαθεί να βάλει χαλινάρι στον υπουργό του, ζητώντας του και αυτός να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το γεγονός πως μαζί με τον Γ. Βαρουφάκη θα παρευρεθεί στο Eurogroup και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, αποτελεί μια ένδειξη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να συγκρατήσει τον υπουργό Οικονομικών.

«Οι πολλές συνεντεύξεις του Βαρουφάκη και η αντικρουόμενες δηλώσεις του πολλές φορές έχουν μπερδέψει και εκνευρίσει τους εταίρους στην διαπραγμάτευση», σχολιάζει και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Β. Σόιμπλε, Μ. Γιέγκερ τη Δευτέρα, ο οποίος είπε ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κάνει δηλώσεις για τόσα πολλά πράγματα που πλέον καθίσταται δύσκολο να τον παρακολουθήσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top