Δ. Παπαδημούλης: «Άλλα υπογράφει η ΕΕ στη G20 και άλλα εφαρμόζει»

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ecofin

Δ. Παπαδημούλης: «Άλλα υπογράφει η ΕΕ στη G20 και άλλα εφαρμόζει»

​Για αναντιστοιχία μεταξύ των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζει η ΕΕ και των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει, υπογράφοντας συμφωνίες στη G20 έκανε λόγο σε ερώτησή του προς το Ecofin, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, στην ερώτησή του αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία από την ισχνή ανάκαμψη, τις κακές επιδόσεις στον τομέα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση των ανισοτήτων.

Όπως επισημαίνει, η ομάδα των G20 δεσμεύτηκε για την υλοποίηση δημοσιονομικών πολιτικών που θα ενισχύουν την οικονομική μεγέθυνση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και θα συμβάλλουν σε βιώσιμα δημόσια χρέη.

«Με ποιον τρόπο η ΕΕ συντονίζει τις πολιτικές της με την Ομάδα των 20, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των σύγχρονων οικονομικών προκλήσεων; Είναι διατεθειμένα τα κράτη μέλη της ΕΕ να πάρουν την πολιτική απόφαση για την υποστήριξη δημοσιονομικών πολιτικών και μακροοικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα στοχεύουν στην οικονομική μεγέθυνση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας;», ρωτά ο κ. Παπαδημούλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top