Ζ. Κ. Γιούνκερ: «Ο Τσίπρας να εξηγήσει στους Έλληνες ότι δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις του μπορεί να οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο τις προσπάθειες διάσωσης»

​Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να μιλήσει ανοιχτά στον ελληνικό λαό και να εξηγήσει ότι δεν πρόκειται να κάνει αυτά που είχε υποσχεθεί έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι ο Α. Τσίπρας εμφανίζεται πιο διαλλακτικός και δείχνει να έχει αναλάβει τις ευθύνες του.

«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο που τον ψήφισε ότι δεν θα συμμορφωθεί με κάποιες προεκλογικές δεσμεύσεις του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πλήρες αδιέξοδο το πλάνο για τη διάσωση της Ελλάδας και της Ισπανίας, αλλά και των υπόλοιπων χωρών που πλήττονται από κρίση χρέους με τις προτάσεις που καταθέτουν.

«Ο Τσίπρας έχει το χάρισμα να κάνει σωστές ερωτήσεις, χωρίς να έχει δώσει ωστόσο ποτέ απαντήσεις. Οι εκλογές δεν μεταβάλλουν τις συμφωνίες», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε:

«Στην ελληνική κρίση μπορεί να γίνει μία άλλη προσέγγιση με μεγαλύτερη ευελιξία. Ωστόσο, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον νομιμοποιεί να ανατρέψει τα πάντα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top