Πρωτοφανής επίθεση Ντάισελμπλουμ στον ΣΥΡΙΖΑ: «Έδωσαν υποσχέσεις χωρίς να έχουν χρήματα»

Στρώνει το… χαλί για το Eurogroup της Δευτέρας

Πρωτοφανής επίθεση Ντάισελμπλουμ στον ΣΥΡΙΖΑ: «Έδωσαν υποσχέσεις χωρίς να έχουν χρήματα»

​Πρωτοφανή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση.

Λίγες μέρες πριν από το Eurogroup, όπου ο Γ. Βαρουφάκης θα καταθέσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του 6 κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας δείχνει από τώρα τις διαθέσεις του απέναντι στην Αθήνα.

«Υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό. Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Μάλιστα όσον αφορά στα σενάρια για ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ο επικεφαλής του Eurogroup, ως άλλη Πυθία, τα επιβεβαίωσε, διαψεύδοντάς τα.

Διότι μπορεί αρχικά να χαρακτήρισε τα διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν «αναληθή», αδειάζοντας και τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λ. Ντε Γκίντος, την ίδια στιγμή όμως δήλωσε:

«Αυτό που έχουμε πει είναι πως όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια καλή συνεργασία Ελλάδας - Ευρωζώνης και εάν η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το κοιτάξουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι για τα ποσά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top