Στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων

Για ν/σ για ανθρωπιστική κρίση: Δεν αφορά παροχές στο λαό αλλά στήριξη του κεφαλαίου

Αργά το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων.

Η πρόταση νόμου καταργεί τα δύο Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα Πλαίσια Δημοσιονομικής Στρατηγικής που αφορούν την περίοδο 2012-2018, μαζί με εφαρμοστικούς νόμους τους και διαρθρώνεται σε τρία άρθρα τελευταίο από τα οποία περιλαμβάνει και την υποχρέωση εκ μέρους της κυβέρνησης, να καλύψει με κρατική χρηματοδότηση, τις απώλειες που υπέστησαν τα ΝΠΔΔ και τα ασφαλιστικά Ταμεία από τη συμμετοχή τους στο PSI.

«Το ΚΚΕ, συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για μία ακόμη φορά, καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά, και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη συνέχεια» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου.

Παράλληλα, το ΚΚΕ αναφέρεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης τονίζοντας ότι «η αλλαγή του μίγματος πολιτικής διαιωνίζει την πολιτική λιτότητας, δεν αφορά παροχές στο λαό αλλά διασφάλιση πόρων για τη στήριξη του κεφαλαίου και θα δυναμώσει την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top