Δημοσκόπηση MRB για το star.gr: Στηρίζει την κυβέρνηση το 70,1% των πολιτών μετά την συμφωνία

Συσπείρωση για ΣΥΡΙΖΑ - Διαρροές για ΝΔ

​Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της MRB για το star.gr, την πρώτη μετά τις εκλογές, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου σε δείγμα 1009 ατόμων.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα «με βάση αυτά που γνωρίζετε / έχετε ακούσει / έχετε διαβάσει / πώς αξιολογείτε τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους δανειστές», το 67,3% έχει θετική άποψη, το 26% αρνητική, ενώ το 6,7% προτιμά να μην απαντήσει.

axiologisi1.jpg

Όσον αφορά στη στάση που έχουν οι Έλληνες πολίτες απέναντι στην κυβέρνηση μετά από τη νέα συμφωνία, το 70,1% στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ το 26,2% διάκειται αρνητικά και δεν στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

stasi.jpg

Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι είναι ικανότερη να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους Εταίρους / Δανειστές», το 49,1% απαντά μάλλον η παρούσα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, το 24,5% μάλλον μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, το 14,3% απαντά καμία και το 10,4% μάλλον μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

diapragmateysi.jpg

Το 54% των Ελλήνων έχει θετική άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα 26,9% αξιολογεί θετικά τον Π. Καμμένο και 45,4%. Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν αρνητική άποψη για τον Αντώνη Σαμαρά, με το ποσοστό να αγγίζει το 58,7%.

politikoi arxigoi.jpg


Όσον αφορά στην ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ υπό την ηγεσία του Α. Σαμαρά, το 35,2% απαντά ότι έχει μετακινηθεί δεξιότερα σε σχέση με το παρελθόν, το 28,7% ότι έχει παραμείνει ως έχει σε σχέση με το παρελθόν, το 22,9% ότι έχει μετακινηθεί προς τ�� κέντρο, ενώ ένα 13,1% δεν απαντά.

nd.jpg

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει υψηλή συσπείρωση που αγγίζει το 89,3%, ενώ χαμηλότερη είναι η συσπείρωση της ΝΔ σε ποσοστό 66,5%, χάνοντας ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, όπως φαίνεται και στις παρακάτω κάρτες.

syspeiroseis syriza.jpg

syspeirosi nd.jpg


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση της MRB για το star.gr: Το 70,3% θεωρεί τη νέα συμφωνία καλύτερη απ’την προηγούμενη


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top