Δημοσκόπηση MRB για το star.gr: Στηρίζει την κυβέρνηση το 70,1% των πολιτών μετά την συμφωνία

Συσπείρωση για ΣΥΡΙΖΑ - Διαρροές για ΝΔ

Δημοσκόπηση MRB για το star.gr: Στηρίζει την κυβέρνηση το 70,1% των πολιτών μετά την συμφωνία

​Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της MRB για το star.gr, την πρώτη μετά τις εκλογές, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου σε δείγμα 1009 ατόμων.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα «με βάση αυτά που γνωρίζετε / έχετε ακούσει / έχετε διαβάσει / πώς αξιολογείτε τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους δανειστές», το 67,3% έχει θετική άποψη, το 26% αρνητική, ενώ το 6,7% προτιμά να μην απαντήσει.

axiologisi1.jpg

Όσον αφορά στη στάση που έχουν οι Έλληνες πολίτες απέναντι στην κυβέρνηση μετά από τη νέα συμφωνία, το 70,1% στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ το 26,2% διάκειται αρνητικά και δεν στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

stasi.jpg

Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι είναι ικανότερη να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους Εταίρους / Δανειστές», το 49,1% απαντά μάλλον η παρούσα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, το 24,5% μάλλον μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, το 14,3% απαντά καμία και το 10,4% μάλλον μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

diapragmateysi.jpg

Το 54% των Ελλήνων έχει θετική άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα 26,9% αξιολογεί θετικά τον Π. Καμμένο και 45,4%. Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν αρνητική άποψη για τον Αντώνη Σαμαρά, με το ποσοστό να αγγίζει το 58,7%.

politikoi arxigoi.jpg


Όσον αφορά στην ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ υπό την ηγεσία του Α. Σαμαρά, το 35,2% απαντά ότι έχει μετακινηθεί δεξιότερα σε σχέση με το παρελθόν, το 28,7% ότι έχει παραμείνει ως έχει σε σχέση με το παρελθόν, το 22,9% ότι έχει μετακινηθεί προς τ�� κέντρο, ενώ ένα 13,1% δεν απαντά.

nd.jpg

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει υψηλή συσπείρωση που αγγίζει το 89,3%, ενώ χαμηλότερη είναι η συσπείρωση της ΝΔ σε ποσοστό 66,5%, χάνοντας ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, όπως φαίνεται και στις παρακάτω κάρτες.

syspeiroseis syriza.jpg

syspeirosi nd.jpg


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση της MRB για το star.gr: Το 70,3% θεωρεί τη νέα συμφωνία καλύτερη απ’την προηγούμενη


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top