Πανούσης μετά το σάλο για παράνομους μετανάστες: Ανακάλεσα την απόφαση, ζητήθηκαν παραιτήσεις

«Έμεινα με το στόμα ανοικτό όταν το είδα» - Πρ. ανάρτηση: 9.49

«Ανακάλεσα την απόφαση πρωί-πρωί και ο αρχηγός ζήτησε παραιτήσεις. Αυτό το κείμενο θα έπρεπε να έχει περάσει από την ιεραρχεία και να φθάσει σε εμένα» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Πανούσης αναφορικά με το έγγραφο για τους παράνομες μετανάστες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, προσθέτοντας ότι θα γίνει ΕΔΕ για το θέμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα και τόνισε ότι το συγκεκριμένο κείμενο «είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων-νόμων» και σημείωσε ότι «κακώς ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία, δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις».

«Η διαταγή, εκτός ότι βγήκε παράτυπα, δεν αναφέρει πουθενά "ισχύουσες διατάξεις", αναφέρει "νέα πολιτική". Δηλαδή αυτό το πράγμα είναι η πολιτική του υπουργείου χωρίς να το ξέρει ο υπουργός» τόνισε ενοχλημένος ο κ. Πανούσης, ο οποίος δήλωσε ότι έβλεπε Σκάι την ώρα που μεταδόθηκε το θέμα και πως για πρώτη φορά το έγγραφο το διάβασε στη 1 παρά το βράδυ.

Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά των ΜΜΕ (και ειδικά του Σκάι που έκανε την αποκάλυψη) για τη μετάδοση και αναπαραγωγή του θέματος, ενώ άφησε αιχμές και για τον Αντώνη Σαμαρά που έκανε σκληρή δήλωση για το θέμα: «Πως βγήκαν ανακοινώσεις σε 5 λεπτά μετά από μία είδηση σε τηλεοπτικό σταθμό

«Και όχι μόνο αυτό. Είδα και να μεταδίδεται το θέμα “με εντολές Πανούση ανοίγουν τα σύνορα" κλπ. Έμεινα με το στόμα ανοικτό. Σας διαβεβαιώνω ότι ποτέ δ��ν έγινε αυτό. Πάμε σε μια ζούγκλα παραπληροφόρησης που πρέπει να λυθεί μια για πάντα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για να προσθέσει με νόημα: «Δεν διαφωνούμε με το περιεχόμενο, αν και κάθε νόμος έχει τη δική του ερμηνεία. Αλλά αυτή δεν είναι η πολιτική της κυβέρνησης».

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στη διαμόρφωση μεταναστευτικής πολιτικής: «Δεν έχει εξαγγελθεί μεταναστευτική πολιτική, η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν έχει ορκιστεί, δεν έχει διαμορφωθεί το υπουργείο. Δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση. Ακόμη, πάντως, και όταν άτυπα ανταλλάσσονται απόψεις, κανείς δεν έχει πει τέτοια πράγματα (σ.σ.: αναφέρεται στο έγγραφο)».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top