Προειδοποιήσεις από Σουλτς: Μην απειλείτε με Αρμαγεδδών, μην ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους

«Ώρα να θαφτούν τα τσεκούρια και εκπληρώσετε τις δεσμεύσεις»

Προειδοποιήσεις από Σουλτς: Μην απειλείτε με Αρμαγεδδών, μην ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους

Προειδοποιήσεις στην Ελλάδα να μην απειλεί και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της απηύθυνε μέσω του προσωπικό του προφίλ στο linkedin ο Μάρτιν Σουλτς.

«Είναι ώρα να θαφτούν τα τσεκούρια και να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν στη συμφωνία του Eurogroup και να αναπτυχθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα δημιουργήσουν ροή επενδύσεων, αύξηση των φορολογικών εσόδων με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και διατήρησης ενός ικανού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό είναι το μήνυμα που έχω μεταφέρει στην Αθήνα, το Βερολίνο και σε όλες τις συναντήσεις μου με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες» τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο κείμενό του με τίτλο «Η Ελλάδα και το τετράμηνο παράθυρο ευκαιρίας».

soultw.jpg
«Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους και κάντε κάτι πιο χρήσιμο για τους πολίτες. Μην κάνετε ό,τι “πουλάει τίτλους”» συμβουλεύει ο ίδιος την ελληνική κυβέρνηση, για την οποία τονίζει ότι δείχνει «να έχει διαγνώσει τα προβλήματα σωστά» αλλά «έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει τους δανειστές της ως αποδιοπομπαίους τράγους».

Ο Σουλτς τονίζει ότι η ΕΕ έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τις επιπτώσεις από την ακραία λιτότητα και έχει «πολύ συγκεκριμένο σχέδιο» αλλά υπογραμμίζει πως τα υγιή δημοσιονομικά «παραμένουν κρίσιμα».

«Το πεδίο ευκαιρίας λοιπόν είναι απέραντο. Αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτού θα εξαρτηθεί από το πόσο εποικοδομητικά θα ��ρησιμοποιούν οι προσεχείς μήνες. Ως εκ τούτου, δεν θα ανέβω βέβαια στα "κερδοσκοπικά ή αντεγκλητικά βαγόνια" και θα καλέσω όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο, ασκώντας ουσιαστική και εποικοδομητική κριτική. Υπάρχουν πάρα πολλά να γίνουν στην παρούσα φάση» καταλήγει ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top