Μήνυμα Μοσκοβισί: δεν ξεκινήσαμε να επεξεργαζόμαστε γ’ πακέτο βοήθειας

Τι δήλωσε για την Ελλάδα η εκπρόσωπός του

«Δεν έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα και το μόνο στο οποίο επικεντρωνόμαστε είναι η εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση» δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, η οποία χαρακτήρισε «πρόωρες» οποιεσδήποτε συζητήσεις για λεπτομέρειες, όρους ή άλλες μεταγενέστερες διευθετήσεις.

Η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί δήλωσε επίσης κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, διεξάγοντας συζητήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και απευθείας από τις έδρες των οργανισμών, ενώ η Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να στείλει πρόσθετους εμπειρογνώμονες στην Αθήνα εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η Μπράιτχαρτ ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο να αποφασιστεί εκταμίευση κάποιου τμήματος της δόσης, εφόσον υπάρξει πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις, ότι η όποια απόφαση εναπόκειται στο Eurogroup.

«Αυτό που προέχει είναι να εφαρμόσει η Ελλάδα άμεσα και με αποφασιστικότητα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα αποτελέσει κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για την ενίσχυση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» τόνισε η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top