Αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου και του Παππά προτείνουν οι εισαγγελείς!

Λόγω παρέλευσης του 18μήνου στις 29 Μαρτίου

Εκτός φυλακής ενδέχεται να βρεθούν πολύ σύντομα ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος Παππάς.
Οι αρμόδιοι εισαγγελείς Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας εισηγούνται στο Συμβούλιο Εφετών την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου.
Ειδικότερα, για τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, ο κ. Προβατάρης προτείνεται η επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και τη διατήρηση των όρων που του έχουν επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Βάσει και του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη ΧΑ, στον Νίκο Μιχαλολιάκο, μετά την έξοδο του από τη φυλακή, θα τεθεί σε ισχύ ο αναφερόμενος από τον κ. Προβατάρη όρος του κατ’ οίκον περιορισμού.
Όσον αφορά, τον φερόμενο ως υπαρχηγό της οργάνωσης Χρήστο Παππά, ο κ. Ασπρογέρακας προτείνει αποφυλάκιση με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παράδοσης διαβατηρίου, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για τους όρους που θα επιβληθούν στους δύο κατηγορουμένους, ενώ αντίστοιχο βούλευμα αναμένεται και για τον Γιάννη Λαγό, ενόψει της συμπλήρωσης 18μηνου κράτησής του στα τέλη του μήνα.
Τέλος, όσον αφορά τους επίσης προφυλακισμένους Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμένη και Νίκο Μίχο θα παραμείνουν κρατούμενοι αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς αναμένεται να αποφυλακιστούν διαρκούσης της δίκης η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί στο τέλος Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top