Φλαμπουράρης: Όχι σε χέρια ιδιωτών η ενέργεια και το νερό

«Δεν μπορεί άλλο να ζει η Ευρώπη με πολίτες χωρίς φως και θέρμανση»

Φλαμπουράρης: Όχι σε χέρια ιδιωτών η ενέργεια και το νερό

Δε θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ενώ θα επανεξεταστούν οι ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως των 14 αεροδρομίων, ξεκαθάρισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Καταδικάζοντας τις πολιτικές λιτότητας, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να ζει άλλο έτσι «με πολίτες χωρίς φως, θέρμανση να ψάχνουν στα σκουπίδια», ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει είπε: «Και θα προλάβουμε και θα πετύχουμε».

Για τις τράπεζες, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή των διοικήσεων: «Οι τράπεζες είναι μοχλός ανάπτυξης, άρα είναι υποχρεωμένες με μια διοίκηση που θα είναι υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις».

Ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε τη δέσμευση της Προέδρου της Βουλής ότι θα συσταθεί επιτροπή ελέγχου για το χρέος, ενώ πρόσθεσε ότι «το ζήτημα του χρέους θα ξεκινήσει μετά το τετράμηνο».

Τέλος, για τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, είπε πως θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για «να συζητηθεί και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός» αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν χρειάζεται να ψηφισθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top