Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την χρηματοδότηση της EBRD

Σακελλαρίδης: «Χαιρετίζουμε την απόφαση να αρχίσει η χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα»

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την χρηματοδότηση της EBRD

​Την ικανοποίηση της ελληνική κυβέρνησης για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να ξεκινήσει τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης.

«Προτεραιότητα μας είναι η ανάσχεση της κατάρρευσης των επενδύσεων, η αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίων και η προσέλκυση κεφαλαίων με μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα. Παράλληλα σχεδιάζουμε μέτρα πολιτικής για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την άρση των εμποδίων στη χρημα��οδότηση των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι η έναρξη των δραστηριοτήτων της EBRD στην Ελλάδα, παράλληλα με την αναμενόμενη ενδυνάμωση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στo πλαίσιο του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη, θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης με τη βελτίωση της ποιότητας των επενδύσεων και την αποτελεσματική αξιοποίηση των υποδομών και των συγκριτικών γεωγραφικών πλεονεκτημάτων της Ελληνικής οικονομίας».

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό, ότι ο Α. Τσίπρας προσκάλεσε τον πρόεδρο της EBRD στην Αθήνα, ώστε να εξασφαλιστεί η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της τράπεζας το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top