Λεβέντης: Ανησυχητικές οι εξελίξεις. Ό,τι γλιτώσαμε 4 χρόνια, ίσως το πάθουμε τώρα

«Η κυβέρνηση του Τσίπρα αντιμετωπίζει ζητήματα πολύ σοβαρά με χαλαρό τρόπο»

Λεβέντης: Ανησυχητικές οι εξελίξεις. Ό,τι γλιτώσαμε 4 χρόνια, ίσως το πάθουμε τώρα

Το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης, η έκπληξη (όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς) των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

«Πρέπει να σχηματιστεί άμεσα οικουμενική κυβέρνηση. Αν το κάνει ο Τσίπρας, θα είναι πράξη γενναιότητας και όχι πράξη δειλίας. Αν τα πράγματα πάνε με αλαζονεία και τη γνωστή φαγωμάρα, εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε πτώχευση» τόνισε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «ανησυχητικές τις εξελίξεις» λόγω του χρηματοδοτικού κενού της χώρας, ενώ άφησε αιχμές για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «αντιμετωπίζει χαλαρά, ζητήματα πολύ σοβαρά».

«Έχουμε ραντεβού τις προσεχείς ημέρες, για κάποιο έντοκο γραμμάτιο και μετά για κάποιο ομόλογο. Χρειαζόμαστε 6 δισεκατομμύρια, τις προσεχείς έξι εβδομάδες. Αν σε ένα από αυτά τα ραντεβού, η χώρα μας δεν είναι συνεπής, υπάρχει πιστωτικό γεγονός και πτώχευση. Ό,τι γλιτώσαμε τέσσερα χρόνια, μπορεί να το πάθουμε τώρα. Βέβαια, αυτά τα χρόνια την πτώχευση τη γλιτώναμε με λάθος τρόπο, με δανεικά» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο ίδιος, επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μείνει στην ιστορία «σαν ένας άνθρωπος δουλοπρεπής στη Μέρκελ».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών: «Ο Τσίπρας δεν είναι βλάκας, αν δεν μπορεί να πληρώσει κάποιο ομόλογο, θα πει ότι θέλει ενισχυμένη εντολή και θα ζητήσει εκλογές. Να το κάνει, πριν πτωχεύσει η χώρα. Κι όμως έχει ένα κίνδυνο. Επειδή θα είμαστε σε προεκλογική περίοδο, πρέπει να αναλάβουν οι ξένοι, να μεταθέσουν το ομόλογο ή να πληρώσουν αυτοί. Αν δεν γίνει αυτ�� η συμφωνία, πάλι η "ηρωική" έξοδος του Τσίπρα, ενέχει τον κίνδυνο της πτώχευσης. Πρέπει να προϋπάρξει συνεννόηση με τους ξένους, για να μην μείνει έκθετη η χώρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top