ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Έρχονται οι θεσμοί (πρώην τρόικα) στην Αθήνα;

Έντονες διαβουλεύσεις εντός και εκτός Ελλάδας και στο βάθος τρίτο πακέτο στήριξης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Έρχονται οι θεσμοί (πρώην τρόικα) στην Αθήνα;

​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο έντονο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Τον Μάρτιο θα κριθεί αν η Ελλάδα γλιτώσει ή όχι το πιστωτικό γεγονός.

Την ίδια ώρα, οι συσκέψεις εντός και εκτός Ελλάδος δίνουν και παίρνουν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star Channel στις Βρυξέλλες, Θ.Αθανασίου, κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε πως τις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί ποια μορφή θα έχουν οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους τρεις θεσμούς που αναμένεται να ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Μέσα στις σκέψεις που υπάρχουν είναι να υπάρξει κάθοδος κλιμακίου στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να ξεπαγώσει η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων που είχε ξεκινήσει παλιότερα.

Ένα δεύτερο σενάριο θέλει τις επαφές θεσμών –ελληνικής κυβέρνησης να γίνονται στις Βρυξέλλες και όχι σε ελληνικό έδαφος.

Στο ερώτημα της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου του Star, Μ.Ζαχαρέα, αν τελικά στην Ελλάδα φτάσουν οι κκ Κοστέλο (Κομισιόν),Μαζούχ (ΕΚΤ), Γκογιάλ (ΔΝΤ) οι οποίοι αποτελούσαν την... γνωστή τρόικα, ο κ.Αθανασίου απάντησε πως «οι κκ Κοστέλο και Μαζούχ θα συμμετέχουν σίγουρα στις διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, είτε αυτές γίνουν στην Αθήνα, είτε στις Βρυξέλλες. Το αν θα προστεθεί ή όχι ο Γκογιάλ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό» .

Κυβερνητικό στέλεχος πάντως δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Star, πως «δεν γνωρίζουν τίποτα για έλευση των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν η πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων μπει σαν προαπαιτούμενο, θα μπορούσε παράλληλα με ακόμη ένα προαπαιτούμενο να οδηγήσει το Eurogroup της 9ης Μαρτίου στην εκταμίευση δύο ποσών για την Ελλάδα: 500 εκ ευρώ από την δόση του 1,8 δις ευρώ και 500 εκ. ευρώ από τα κέρδη των Κεντρικών Τραπεζών.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν συζητήσεις για ένα νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα ύψους 30-50 δις ευρώ, χωρίς ωστόσο επίσημα να το επιβεβαιώνει το Eurogroup.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top