Σταθάκης: Χρειάζονται θαρραλέα μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε.

​Η λήψη θαρραλέων μέτρων στους τομείς των αδειοδοτήσεων, η πάταξη της διαφθοράς, η ορθή διαχείριση των κρατικών προμηθειών, αλλά και η σημασία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, είναι αναγκαίες πολιτικές για την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της Ενιαίας Αγοράς για την εύρυθμη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση, παρότι όπως είπε «διαπιστώνονται σημαντικές καθυστερήσεις που αποτρέπουν τη μεγιστοποίηση των οφελών της».

Σημείωσε, επίσης, ότι «στο στάδιο που βρισκόμαστε, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην οδηγηθεί η Ε.Ε. στην απορρύθμιση σημαντικών τομέων, όπως των εργασιακών σχέσεων και του περιβάλλοντος, όπου αναπόφευκτα τα κράτη-μέλη λειτουργούν σε διαφορετικά ρυθμιστικά καθεστώτα».

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο υπουργός, «είναι σημαντικό να ομογενοποιήσουμε τις ρυθμίσεις, χρησιμοποιώντας ως βάση τις καλύτερες από τις πρακτικές που ακολουθούνται και να τις ενσωματώσουμε στο εθνικό δίκαιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top