Δ. Βίτσας: «Η συμφωνία νομικά δεν πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή»

Ναι στο να γίνει μια πολιτική συζήτηση

Δ. Βίτσας: «Η συμφωνία νομικά δεν πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή»

​Την άποψη ότι νομικά δεν χρειάζεται να κυρωθεί η συμφωνία του Eurogroup από την ελληνική Βουλή εξέφρασε και ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

«Από νομικής άποψης, δεν υπάρχει λόγος να κυρωθεί από τη Βουλή, διότι είναι παράταση της παράτασης, χωρίς κανέναν επιπλέον όρο. Από πολιτική άποψη, συμφωνώ να γίνει μια πολιτική συζήτηση, σε πολιτικό επίπεδο και εντός της Βουλής. Θα το συζητήσει αυτό η κυβέρνηση και θα πάρει την κατάλληλη πρωτοβουλία, σε συνεννόηση και με την πρόεδρο της Βουλής. Αλλά σας λέω ότι η δική μου άποψη είναι ότι νομικά δεν υπάρχει ζήτημα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στις εσωκομματικές διαφωνίες που εκφράστηκαν μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, ο κ. Βίτσας είπε:

«Είπαμε ότι είμαστε ενιαίο κόμμα, υπάρχει μια διαδικασία ενοποίησης στην οποία όλοι βοηθάμε και εγώ, με την ευθύνη του Τάσου Κορωνάκη και ο Γιάννης Δραγασάκης πρέπει να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ενοποίηση. Περαιτέρω ενοποίηση δεν σημαίνει, όμως, μία φωνή και άποψη. Σημαίνει επεξεργασία και υλοποίηση και οι πολιτικές δυνάμεις και πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποχρέωσε να φέρνει τη φωνή της κοινωνίας, αλλά και να την ακούει».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε όμως και στο γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί μια έκτακτη εισφορά, ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε νέο μέτρο θα πρέπει να έχει την έγκριση της Βουλής.

«Κάθε μέτρο θα έρχεται στη Βουλή και ξεκινάμε από αυτήν την εβδομάδα… θα νομοθετείται. Όλη η διαδικασία δεν θα εμπεριέχει για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της κοινωνίας νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν. Η άποψη όλων είναι ότι δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα σεντ ή ευρώ ο καθαρός μισθός τον οποίο παίρνουν οι εργαζόμενοι. Ο ΥΠΟΙΚ είπε για έκτακτη εισφορά στους έχοντες, άρα μένει να προσδιοριστεί ποιοι είναι οι έχοντες. Το έχουμε πει χιλιάδες φορές, είναι αυτοί που έχουν τη φοροδοτική ικανότητα, αλλά δεν πληρώνουν. Όχι από τους μισθωτούς και τους φτωχούς και φτωχότερους. Ο τζίρος των επιχειρήσεων είναι ένα διαφορετικό πράγμα με το κέρδος που απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης», είπε, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να δεσμευτούν καταθέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top