Γ. Σακελλαρίδης: «Θα καλύψουμε όλες μας τις υποχρεώσεις»

«Η συμφωνία δεν θα πάει στη Βουλή»

​Την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξει ��ιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Να μην ανησυχεί ο κ. Χαρδούβελης ούτε η κοινή γνώμη. Η ελληνική κυβέρνηση όλες αυτές τις μέρες, εξετάζει τις εναλλακτικές και έχει προωθήσει αυτή τη στιγμή λύσεις, έτσι ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα σε σχέση και με την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ, αλλά και όλες τις άλλες χρηματοδοτικές υποχρεώσεις μέσα στον Μάρτιο. Ακριβώς γι’ αυτό βρίσκεται σε επαφές και με επενδυτές σε σχέση και με τις εκδόσεις που θα γίνουν και αυτή την εβδομάδα για τα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και με τους εταίρους γιατί κανείς δεν θέλει να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Θα καλύψουμε όλες τις υποχρεώσεις μέσα στο Μάρτιο. Δεν είναι μόνο το ΔΝΤ, σίγουρα έχει το μεγαλύτερο ποσό και την προτεραιότητα για να αποπληρωθεί αλλά όλες οι υποχρεώσεις θα αποπληρωθούν», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Απαντώντας για τις εσωκομματικές διαφωνίες που εκφράστηκαν τόσο στην ΚΟ, όσο και στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται ανοιχτές συζητήσεις.

«Είμαστε ένα κόμμα που μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, ωστόσο όταν έρθουν στη Βουλή αυτά τα ζητήματα θα υπάρχει ομοφωνία», είπε και πρόσθεσε:

«Αρκετά στελέχη στάθηκαν κριτικά, όχι αρνητικά. Όλοι αναγνωρίζουν ότι σε σχέση με το παρελθόν κερδίζεις πράγματα με αυτή τη συμφωνία αλλά δεν είναι όπως θέλουμε».

Πά��τως, όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup δεν θα πάει στη Βουλή προς κύρωση.

«Για την κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της πολιτικής νομιμοποίησης, της πολιτικής συζήτησης και της διαφάνειας και επειδή δεν είμαστε σε μία λογική να φέρνουμε σχέδια συμβάσεων όπως γινόταν στο παρελθόν, ο Πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος και αποφασισμένος να ανοίξει το θέμα στη Βουλή και να υπάρξει μια συζήτηση στο κοινοβούλιο. Δεν φοβόμαστε τον διάλογο. Δεν φοβόμαστε εσωκομματικές αντιδράσεις. Αν θα ερχόταν προς ψήφιση μια τέτοια συμφωνία η κυβέρνηση δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Ο λόγος που επιλέγει η κυβέρνηση να μη φέρει την συμφωνία για κύρωση από το κοινοβούλιο, έχει να κάνει με το γ��γονός ότι πρόκειται απλά και μόνο για μια παράταση δανειακής σύμβασης. Δεν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο κείμενο. Αυτή τη στιγμή καλυπτόμαστε με την υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών. Η συζήτηση όμως, θα είναι ανοιχτή, θα είναι διαφανής», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top