Ν. Φίλης: «Η δανειακή σύμβαση θα έρθει στη Βουλή για πολιτική συζήτηση και όχι ψήφιση»

Έντονη αντίδραση από τον Δ. Παπαδημούλη

Ν. Φίλης: «Η δανειακή σύμβαση θα έρθει στη Βουλή για πολιτική συζήτηση και όχι ψήφιση»

​Την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία στο Eurogroup για πολιτική συζήτηση και όχι για ψήφιση αποκάλυψε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.

«Η δανειακή σύμβαση θα έρθει στη Βουλή για πολιτική συζήτηση, αλλά όχι για ψήφιση γιατί δεν είναι αναγκαίο νομικά, ούτε επιβεβλημένο να υπάρξει ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία», δήλωσε ο κ. Φίλης.

Όπως είπε, πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία και ότι σημασία έχουν οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο mail Βαρουφάκη, οι οποίες και θα ψηφιστούν μέσω νόμων.

«Με την παράταση της δανειακής σύμβασης, η παρούσα κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμιά επιπλέον υποχρέωση που είχε υπογράψει η προηγούμενη. Δεν μας φοβίζει η ψηφοφορία στη Βουλή. Η μεγάλη στήριξη στην κυβέρνηση θα εκφραστεί με άλλους τρόπους», είπε, προσθέτοντας ότι μόνο ένας – δύο άνθρωποι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία αν έρθει στη Βουλή, αν και όπως είπε δεν θέλει να προκαταλάβει τη θέση συναδέλφων, καθώς υπάρχουν και συνεργαζόμενοι.

Απαντώντας για τις εσωκομματικές διαφωνίες που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα που συζητά όλα τα θέματα συλλογικά, ενώ αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στο κόμμα του, δήλωσε ότι η ΝΔ ζητά να έρθει η συμφωνία στη Βουλή για λόγους εντυπωσιασμού.

Πάντως στις δηλώσεις του Ν. Φίλη, απάντησε με ένα αιχμηρό και όλο νόημα tweet ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

«ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν με ΠΝΟ και “κατεπείγοντα”. Εμείς, όχι. Η 4μηνη συμφωνία να έλθει στη Βουλή. Είναι επιβεβλημένο όχι νομικά, αλλά πολιτικά», έγραψε.

papadimoulis.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top