Γ. Βαρουφάκης: Θέλουμε αναπτυξιακό πακέτο ��αι όχι νέο δάνειο

Νέα συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην Handelsblatt

Γ. Βαρουφάκης: Θέλουμε αναπτυξιακό πακέτο και όχι νέο δάνειο

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευθεί την Δευτέρα, ανέφερε ότι το «κούρεμα» του χρέους είναι «βρώμικη» λέξη και ξεκαθάρισε πως η Αθήνα δεν θέλει «τρίτο δάνειο», αλλά «πακέτο ανάπτυξης».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα συμφωνία για το χρέος προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που ανέρχονται σε σχεδόν 11,5 δισ. ευρώ, το διάστημα μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου.

481x540_3f41dca99ff29271181a0ffa44354d55.jpg
Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα δεν θα ζητήσει «κούρεμα» ή διαγραφή του χρέους. «Όχι, το κούρεμα είναι βρώμικη λέξη. Το έχω καταλάβει καλά» απάντησε όταν ρωτήθηκε εάν ελπίζει σε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

«Ακριβώς όπως εμείς δεν θέλουμε να ακούμε τη λέξη τρόικα πια, έτσι και οι πιστωτές μας δεν θέλουν να ακούνε τη λέξη κούρεμα. Μπορώ να το καταλάβω» επισήμανε, αναφέροντας ότι υπάρχουν πιο έξυπνες λύσεις από τη διαγραφή του χρέους.

Πρότεινε την έκδοση κρατικών ομολόγων, που θα συνδέονται με το ΑΕΠ της χώρας. «Τότε, οι πιστωτές μας θα έχουν συμφέρον να αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά η ελληνική οικονομία», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top