Ευρω-τελεσίγραφο: Έχετε μια τελευταία ευκαιρία. Μετά τραβάμε την πρίζα…

Γιούνκερ, Σουλτς και Ολάντ στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι περιμένουν αποτελέσματα

Ευρω-τελεσίγραφο: Έχετε μια τελευταία ευκαιρία. Μετά τραβάμε την πρίζα…

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα να τελειώσει με τον πέμπτο έλεγχο και να συμφωνήσει σε συνθήκες εποικοδομητικές το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, μετά τη λήξη της παράτασης, στέλνουν οι σύμμαχοι της χώρας στην ευρωπαϊκή σκακιέρα.

Σύμφωνα με κύκλους των Βρυξελλών που πρόσκεινται στον Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής τονίζει ότι οι γνωστοί τρεις σύμμαχοι της Ελλάδας (ο ίδιος, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ) έχουν πλέον αποφασίσει ότι αν η Ελλάδα δεν φέρει αποτελέσματα τηρώντας τις δεσμεύσεις της και δεν εργαστεί πάνω στη συμφωνία που κατάφεραν να της εξασφαλίσουν, θα είναι από τους πρώτους που θα πάρουν την απόφαση «να τραβήξουν την πρίζα».

Οι εταίροι της Ελλάδας στο ευρώ δυσκολεύονται πολύ να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη των χωρών τους γιατί η Ελλάδα πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση και γιατί είναι η μόνη χώρα σε πρόγραμμα που δεν μπορεί να το ολοκληρώσει επιτυχώς. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Κριστίν Λαγκάρντ με το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Επιπρόσθετα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για τις υβριστικές δηλώσεις μελών της κυβέρνησης προς στελέχη της Κομισιόν και κυβερνήσεις εταίρων και σκοπεύει να θέσει το ζήτημα στον πρωθυπουργό με την πρώτη ευκαιρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top