Αποχωρεί από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης!

«Νιώθω την ευθύνη της ήττας»

Προς συνέδριο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας οδεύει η ΔΗΜΑΡ καθώς ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κουβέλης γνωστοποίησε πως ο ίδιος δεν θα θέσει υποψηφιότητα αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ήττας: «Προσωπικά, νιώθω την ευθύνη της ήττας. Μένω στη θέση μου έως το συνέδριο ώστε να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί συντεταγμένα. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου».

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι η εκλογική καθίζηση της ΔΗΜΑΡ οφείλεται εν πολλοίς στο ότι «η πλειονότητα των πολιτών εκτίμησε ως ανεπιτυχή τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση», ενώ εισηγήθηκε την διεξαγωγή συνεδρίου τον Μάιο για την εκλογή της νέας ηγεσίας.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στη συμφωνία της κυβέρνησης ��ε τους εταίρους, λέγοντας ότι είναι θετική αλλά κάλεσε να δοθεί βιώσιμη και πειστική απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα των μεταρρυθμίσεων.

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής υπέβαλε, εξάλλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποδίδοντας την εκλογική αποτυχία της ΔΗΜΑΡ στο ότι παρέμενε αρχηγικό κόμμα αλλά και στο ότι ηγετικά της στελέχη είχαν και συνεχίζουν να έχουν προσωπικές στρατηγικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top