Γερμανός βουλευτής: Από Τσίπρα-Βαρουφάκη δεν θα αγόραζα ούτε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!

Ποιος μίλησε για «λάθος που αποτρέψαμε το δημοψήφισμα του Παπανδρέου»;

Γερμανός βουλευτής: Από Τσίπρα-Βαρουφάκη δεν θα αγόραζα ούτε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!

Πολλά και αρκετές φορές «φαρμακερά» ήταν τα σχόλια και οι δηλώσεις Γερμανών βουλευτών για την Ελλάδα στη χθεσινή ψηφοφορία για την έγκριση της παράτασης της ελληνικής δανειακής σύμβασης.

Σφοδρή ήταν η επίθεση του Κλάους Πέτερ Βιλς (Χριστιανοδημοκράτες) ο οποίος τάχθηκε κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το Grexit δεν είναι τόσο ε��ικίνδυνο όσο μερικοί θέλουν να παρουσιάσουν. Παράλληλα, χαρακτήρισε την Ελλάδα και τους Έλληνες ανάξιους εμπιστοσύνης λέγοντας χαρακτηριστικά «Δείτε τον Τσίπρα, δείτε τον Βαρουφάκη, θα αγοράζατε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από αυτούς; Δεν έχουμε κανέναν λόγο να εμπιστευόμαστε τους Έλληνες».

Βέλη στην ελληνική κυβέρνηση έριξε και ο Ραλφ Μπρίνκχαους (Χριστιανοδημοκράτες) ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι αποδεκτό το να υπογράφεις μια συμφωνία στις Βρυξέλλες «και μετά να πηγαίνεις στην Αθήνα και να ισχυρίζεσαι ότι συνέβη κάτι άλλο».

Θέμα χρόνου να έρθει στη Μπούντεσταγκ ένα τρίτο χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα δήλωσε ότι είναι ο Κάρστεν Σνάιντερ (Σοσιαλδημοκράτες), ο οποίος χαρακτήρισε πολιτικό σφάλμα το ότι «η γερμανική βουλή εμπόδισε το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου».

170182-vouleutis-bild.jpg
Πάντως, δεν έλειψαν και οι «υποστηρικτές» της Ελλάδας, με πρώτο και καλύτερο τον αντιπρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών, Άξελ Σέφερ ο οποίος στην ομιλία του έδειξε και καταδίκασε το δημοσίευμα της Bild με το «nein», ενώ χαρακτήρισε ανοησία μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Τέλος, ο Γκρεγκόρ Γκίζι (Die Linke) τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «σχέδιο Μάρσαλ» και σημείωσε ότι ένα νέο πακέτο βοήθειας στη χώρα μας θα πρέπει να συνδεθεί με σημαντικές επενδύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top