Τσίπρας: Κάναμε διαπραγμάτευση με άδεια ταμεία και τις τράπεζες σε οριακή κατάσταση

«Ξένες συντηρητικές δυνάμεις μας έστησαν παγίδα σε συνεργασία με τον Σαμαρά»

Τσίπρας: Κάναμε διαπραγμάτευση με άδεια ταμεία και τις τράπεζες σε οριακή κατάσταση

​«Είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης και δύσκολης μάχης... Δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε επίσης λόγο για ταρακούνημα πολλών στον έναν μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι παρίας που εκτελεί εντολές και απλά εφαρμόζει μνημόνια.

«Ο λαός αισθάνεται να κερδίζει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Η ανθρωπιστική κρίση μπήκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Κερδίσαμε συμμάχους σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο να απαλλαγούμε από τις αυτοτροφοδοτούμενες κρίσεις. Είπαμε πολλά αλλεπάλληλα "όχι", παρά τις συχνά αφόρητες πιέσεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «η τρόικα και τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν».

«Όσοι ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο μέχρι τον Ιούνιο θα διαψευστούν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίθεση προς Σαμαρά και προς Ισπανία και Πορτογαλία

«Η κυβέρνηση Σαμαρά και οι ξένες συντηρητικές δυνάμεις είχαν ναρκοθετήσει κάθε μας βήμα για να μας ρίξουν στα βράχια. Είχαμε ελάχιστα χρονικά περιθώρια γιατί ήθελαν να μας προκαλέσουν χρηματοδοτική ασφυξία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα

«Αλήθεια πρώτη: Πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα. Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση, με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης. Με στόχο δηλαδή τη λεγόμενη αριστερή ή αντιμνημονιακή παρένθεση. Πήγαμε στη διαπραγμάτευση σε καθορισμένα από πριν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, με άδεια ταμεία και τις τράπεζες στο όριο. Με σημαδεμένα, από τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και τους προστάτες της, χαρτιά και e-mails. Με το μαχαίρι της πιστωτικής ασφυξίας στο λαιμό».

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την κόντρα στο κόμμα της Μέρκελ για τις υποχωρήσεις προς την Ελλάδα, δήλωσε ο Α. Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο πειθαρχημένος»

Ακόμα ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα για τις εσωκομματικές κόντρες που έχουν δημιουργηθεί: «Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο πειθαρχημένος, αλλά να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, να την τραβάει από το μανίκι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top