Δ.Στρατούλης: «Η συμφωνία δεν χρειάζεται να έρθει στην Βουλή για ψηφοφορία»

«Είναι έτοιμη η διάταξη για την 13η σύνταξη σε 1,2 εκατομμύριο δικαιούχους»

​Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι δεν είναι απαραίτητο με βάση τη νομοθεσία να έρθει στην Βουλή η συμφωνία που έκανε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές για συζήτηση και ψηφοφορία!

Ο Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ακόμα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει «για να καταργήσει τα μνημόνια».

Για τις συντάξεις

«Έτοιμη είναι η διάταξη για την 13η σύνταξη σε 1,2 εκατομμύριο δικαιούχους. Η δαπάνη θα ανέλθει σε 545 εκατ. ευρώ», όπως διευκρίνισε.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί με περιπτώσεις που κάποιος συνταξιούχος έχει αποδοχές κάτω των 700 ευρώ, αλλά υψηλό οικογενειακό εισόδημα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι τέτοιου είδους ζητήματα θα αντιμετωπιστούν όταν έρθει η ώρα να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Στρατούλης ανέλυσε που θα βρεθούν οι πόροι για να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις φέτος κατά 15%, όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπ. Εργασίας βάσει της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ίσχυε στα επικουρικά ταμεία.

Θα καλυφτούν οι απώλειες από την αναστολή της μείωσης των επικουρικών συντάξεων

Συγκεκριμένα, το 1/5 των εσόδων από τη νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή 300 εκατ. ευρώ από τα 1,46 δισ. ευρώ) θα κατευθυνθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Για τις καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ

«Πρέπει να επισπευσθεί» η αποκατάσταση των απολυμένων καθαριστριών στο ΥΠΟΙΚ, δήλωσε ο υπουργός. «Μέσα στον επόμενο μήνα» θα λυθεί το ζήτημα, σημείωσε.

Τη Δευτέρα κατατίθεται μία ρύθμιση με την οποία παρατείνεται κατά 3 μήνες η διορία για τους απολυμένους σχολικούς φύλακες για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, σημείωσε ο ίδιος.

Παρατείνεται, επίσης, για τέσσερις μήνες με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τη Δευτέρα, η ένταξη ή όχι των επικουρικών ταμείων των ένστολων στο ΕΤΕΑ.

«Τρύπα» πάνω από 1 δισ. στο ασφαλιστικό των τραπεζών από τις εθελούσιες

«Διαπιστώνουμε ��ρύπα πάνω από 1 δισ. Ευρώ» στα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζών από τις εθελούσιες εξόδους, σημείωσε ο κ. Στρατούλης. Θα αναλάβει σχετική μελέτη η αναλογιστική αρχή, σημείωσε ο ίδιος.

Ούτε κατά μία μέρα δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, τόνισε ο υπουργός.

Το μόνο που κάνουμε είναι να περιορίσουμε τα πακέτα εθελοντικών εξόδων (ή εθελοντικών απολύσεων, όπως τις χαρακτήρισε) σε τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο κ. Στρατούλης, είπε πως αν χρειαστεί να γίνουν ενοποιήσεις ταμείων, θα γίνουν. Η εξοικονόμηση θα προέλθει από τα λειτουργικά έξοδα και όχι από τις συντάξεις, σημείωσε. Έχουμε τους τρόπους να αντιμετωπίσουμε τη χρηματοδοτική ασ��υξία, τόνισε ο κ. Στρατούλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top