ΠΑΣΟΚ: Επίδειξη τζάμπα μαγκιάς από Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

«Καλωσορίζουμε τη δέσμευση για εξεταστική για τα Μνημόνια 1,2 και τώρα 3»

ΠΑΣΟΚ: Επίδειξη τζάμπα μαγκιάς από Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

Για «επίδειξη τζάμπα μαγκιάς» από τον πρωθυπουργό έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Το ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» στην Εξεταστική για το Μνημόνιο, καλώντας τον κ. Τσίπρα να συμπεριλάβει και το… δικό του Μνημόνιο: «Καλωσορίζουμε τη δέσμευσή του να εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. Προφανώς τα μνημόνια 1, 2 και τώρα 3».

Όπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, η Εξεταστική θα είναι «ένα φόρουμ διαρκούς διερεύνησης όχι μόνο για το πώς φτάσαμε το 2009 στην ανεξέλεγκτη κρίση, για το πώς απέφυγε η χώρα την ασύντακτη χρεοκοπία, αλλά και για το πώς τώρα εν έτει 2015 μπαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο και βαδίζει με φόρα στο μνημόνιο 3».

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον πρωθυπουργό για το θέμα της συμφωνίας, την οποία ζητά να φέρει στη Βουλή: «Τσιμουδιά όμως δεν έβγαλε ο κ. Τσίπρας για την κύρωση από τη Βουλή της παράτασης της δανειακής σύμβασης, δηλαδή του μνημονίου και όλου του τρέχοντος προγράμματος μέχρι τέλος Ιουνίου, δυστυχώς με πρόγνωση ένταξης μετά σε νέο μνημόνιο. Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και το νόμο, προσβάλλει το κοινοβούλιο, εμφανίζεται εξοργιστικά ανακόλουθη σε σχέση με αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση και πιέζει τη διοίκηση της ΤτΕ και του ΤΧΣ να ενεργήσουν παρά το νόμο».

«Ο κ. Τσίπρας έκανε σήμερα για μια ακόμη φορά επίδειξη τζάμπα μαγκιάς εξαγγέλλοντας για πολλοστή φορά τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ΕΡΤ. Έχει όμως δεσμευθεί διεθνώς ότι δεν θα αναληφθεί μονομερώς καμία νομοθετική πρωτοβουλία και ότι κάθε νομοσχέδιο θα έχει αποτιμηθεί από πλευράς δημοσιονομικών επιπτώσεων σε συνεργασία με τους "θεσμούς", δηλαδή την τρόικα» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει να παίζει δημαγωγικά με τις λέξεις και κυρίως με τις προσμονές τ��ν πολιτών, που η ίδια καλλιέργησε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top