Θεοδωράκης: μεγάλο το ενδιαφέρον για την Ελλάδα και το Ποτάμι στην Ιταλία

Τι δήλωσε μετά τη συνάντηση στο Δημοκρατικό Κόμμα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας την Ευρωπαϊκή περιοδεία του συναντήθηκε με πενταμελή αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, του κόμματος του Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Λορέντζο Γκουερίνι, αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, δεύτερος τη τάξει στο Δημοκρατικό κόμμα, ενώ παρόντες επίσης στη συνάντηση ήταν ο κ. Ρομπέρτο Σπεράντσα, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, ο κ. Έντσο Αμέντολα, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, η κα Φραντσέσκα ντ’Ουλίσε, συντονίστρια του Τμήματος Δ��εθνών Σχέσεων του Δημοκρατικού Κόμματος και ο κ. Λουτσιάνο Βέκι, μέλος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρθηκε στη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα περί ρευστότητας, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται τα χρήματα της Ευρώπης και ότι πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της.

«Ήταν μία μακρά και ενδιαφέρουσα συνάντηση. Οι φίλοι του Ιταλικού Δημοκρατικού κόμματος ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι ο Ματέο Ρέντσι βοήθησε αρκετά τον Έλληνα πρωθυπουργό στην πρόσφατη διαπραγμάτευση. Στη συνάντηση ήταν στελέχη του κόμματος, ήταν συνεργάτες του Ματέο Ρέντσι και βέβαια ήταν ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος, Λορέντζο Γκουερίνι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας επανέλαβαν ότι το ενδιαφέρον τους για τη χώρα μας είναι μεγάλο και η βοήθεια που θέλουν να δώσουν στους Έλληνες αμέριστη, αρκεί βέβαια και οι Έλληνες να προχωρήσουν σε ένα δρόμο μεταρρυθμίσεων σαν και αυτόν που έχουν προχωρήσει και οι Ιταλοί».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε: «Δεν είμασταν εμείς που λέγαμε προεκλογικά ότι δεν χρειαζόμαστε μνημονιακά λεφτά, αυτά που έλεγαν δηλαδή τα στε��έχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι σημερινοί υπουργοί. Εμείς πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε τα λεφτά της Ευρώπης και πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε γρήγορα μεταρρυθμίσεις. Για έναν επιπλέον λόγο, για να υπάρξει εμπιστοσύνη απ' την πλευρά των εταίρων και ταυτόχρονα η εμπιστοσύνη του κόσμου. Να επιστρέψει ο κόσμος τα λεφτά στις τράπεζες, να αρχίσει να δουλεύει η αγορά, να δουλεύει η οικονομία. Να υπάρξει δηλαδή μια επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία είναι και ο μόνος τρόπος να μπορέσει να ανορθωθεί αύριο η οικονομία».

Σε ερώτηση επίσης για το αν βρίσκει κοινά σημεία με κόμματα τα οποία είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

«Είναι σαφές ότι το Ποτάμι ενδιαφέρει πάρα πολύ τους ευρωπαίους. Υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στις Βρυξέλλες για τις απόψεις μας, γιατί όλοι διακρίνουν ότι η χώρα έχει πολλά, πάρα πολλά, εμπόδια να υπερβεί. Κι επειδή είναι γνωστό ότι το Ποτάμι είναι μια μεταρρυθμιστική δύναμη και ότι φέρνει απόψεις και συγκεκριμέ��ες λύσεις, όλοι ήθελαν να μάθουν τι είναι αυτό που προτείνουμε εμείς στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Υπάρχουν λοιπόν συγγενείς δυνάμεις, υπάρχουν φίλοι και έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις συμμαχίες προς όφελος του ελληνικού λαού. Αυτό έκανε το Ποτάμι αυτές τις μέρες, συζήτησε, ανέπτυξε, είπε ότι υπάρχει ένα ευρωπαϊκό-μεταρρυθμιστικό κόμμα στην Ελλάδα και αυτό έγινε αντιληπτό από πολλές δυνάμεις στην Ευρώπη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top