«Αδειάζει» τον Βαρουφάκη το Βερολίνο: Αναληθή τα περί «ασάφειας» στη συμφωνία

«Μόνο για φέτος η αλλαγή για το πλεόνασμα, ισχύει το 4,5% για το 2016»

«Αδειάζει» τον Βαρουφάκη το Βερολίνο: Αναληθή τα περί «ασάφειας» στη συμφωνία

Πλήρως «αδειάζει» τον Γιάνη Βαρουφάκη το Βερολίνο σε όσα ισχυρίστηκε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ περί «δημιουργικής ασάφειας» στη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης προκειμένου να την περάσουν οι Ευρωπαίοι από τα κοινοβούλιά τους.

«Καμία μυστική συνεννόηση δεν έγινε στο Eurogroup» τόνισε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ.

Όπως τόνισε η ίδια, αυτό ισχύει τόσο για τις μεταρρυθμίσεις όσο και για το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο τόνισε ότι το Eurogroup αποφάσισε να ληφθούν υπόψη οι «οικονομικές περιστάσεις» μόνο για το 2015.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η Μαριάνε Κοτέ σημείωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να τηρηθεί ο στόχος ενός πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ. Όπως τόνισε, το πλεόνασμα αυτό είναι αναγκαίο για την αποπληρωμή του χρέους έτσι ώστε ως το 2022 αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Ερωτηθείσα, τέλος, για τις «σπόντες» του κ. Βαρουφάκη σε βάρος της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και προσωπικά σε βάρος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι ζητούμενο τώρα είναι «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης δια της συγκεκριμένης πολιτικής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top