«Ο Βαρουφάκης καταφέρνει κάθε φορά να μας εκπλήσσει» λέει η ΝΔ σε non paper

Σκληρή επίθεση:ο ΥΠΟΙΚ «δεν ξέρει τι λέει»

Σκληρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη για τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ANT1 εξαπολύει η ΝΔ σε non paper.

«Ο κ. Βαρουφάκης καταφέρνει κάθε φορά να μας εκπλήσσει! Αν και όχι ευχάριστα: Όσο μιλάει, τόσο δείχνει ότι δεν ξέρει τι λέει, δεν ξέρει γιατί ακριβώς μιλάει και δεν ξέρει τι έχει υπογράψει…» υποστηρίζει μεταξύ άλλων η ΝΔ.

Όπως επίσης αναφέρει σε αυτό, «στην αρχή ισχυριζόταν ότι η δημιουργική ασάφεια της τελευταίας απόφασης του Eurogroup, ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας. Τώρα αποκαλύπτει ότι την ασάφεια, του τη ζήτησαν… οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών, για να περάσουν ευκολότερα την χρονική επέκταση από τα Κοινοβούλιά τους! Καταλαβαίνει τι ακριβώς λέει; Καταλαβαίνει τι μήνυμα στέλνει στα ξένα Κοινοβούλια; Μπορεί να αντιληφθεί τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει;».

Διερωτάται επίσης η ΝΔ «τελικά ξέρει ο ίδιος τι υπόγραψε; Και πως είναι δυνατόν, με όλη αυτή την ασάφεια, να πανηγυρίζει; Γιατί ακριβώς πανηγυρίζει; Για το… «ασαφές»; και «ότι δεν υπάρχει μόνο ασάφεια. Το κείμενο της απόφασης λέει κάποια πράγματα με πολύ μεγάλη σαφήνεια. Αλλά ο κ. Βαρουφάκης δεν το έχει αντιληφθεί: Για παράδειγμα, στο θέμα των πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια (μετά το 2015), που εμείς είχαμε πρόθεση να τα αλλάξουμε, δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Ο ίδιος νομίζει ότι αυτά τα πλεονάσματα έχουν πλέον αλλάξει. Δεν κατάλαβε τι υπέγραψε: το κείμενο λέει ρητά ότι παραμένουν τα «κατάλληλα πλεονάσματα», όπως προβλέπονται στην απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 (4,5% του ΑΕΠ).»

Επισημαίνει ακόμη ότι «μόνο για το 2015 μπορεί να αλλάξει το πλεόνασμα (3%) λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση. Ποιος θα το «λάβει υπόψη»; Οι «θεσμοί» (institutions), δηλαδή η Τρόϊκα, όπως με απόλυτη σαφήνεια λέει η απόφαση! Όχι ο ίδιος». Προστίθεται επίσης ότι αυτό σημαίνει πως το πόσο θα είναι το πλεόνασμα που ανέλαβε την υποχρέωση, με την υπογραφή του, να επιτύχει φέτος, «θα του το πει η Τρόϊκα, την οποία κατά τα άλλα τη θεωρεί… “τελειωμένη”! Χώρια που όσο πέσουμε κάτω από το 3%, θα μας το δανείσο��ν. Δηλαδή θα μας βάλουν σε νέο Μνημόνιο».

Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι «ο κ. Βαρουφάκης, μέχρι πριν μια βδομάδα, έλεγε ότι δεν έχει ανάγκη τα χρήματα της τελευταίας δόσης. Τώρα λέει ότι χωρίς αυτά, η χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα. Πότε το κατάλαβε; Μετά την απόφαση της “δημιουργικής ασάφειας”;».

Επικαλείται ακόμα τη δήλωση Βρουφάκη ότι στο ζήτημα του ΦΠΑ θα βρει «κάποιο προϊόν άνευ σημασίας» να του αυξήσει το ΦΠΑ για να δείξει «καλή θέληση» και σχολιάζει: «Δεν ξέρει, προφανώς, ότι μπορεί να αυξήσει τους συντελεστές σε μια ολόκληρη κατηγορία, ή να πάρει ένα είδος και να το ανεβάσει κατηγορία. Αλλά δεν μπορεί να πάρει ένα είδος και να το αυξήσει «λίγο», χωρίς να το πάει σε άλλη κατηγορία» και ερωτά:
«Ο κ. Βαρουφάκης τι θα επιλέξει για να δείξει «καλή θέληση»; Να αυξήσει το ΦΠΑ στα νησιά συνολικά; Ή στα φάρμακα; Ή στα βιβλία; Ή στα θέατρα;».

To non paper της ΝΔ αναφέρει όμως ότι «είπε και τρεις αλήθειες»:

«-Πρώτον πως ήταν λάθος να βγαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και να λένε «μη πληρώνετε τον ΕΝΦΙΑ». Δεν μας είπε πόσο θα στοιχίσει αυτό το «λάθος» στο φορολογούμενο. Γιατί τα έσοδα που χάθηκαν πρέπει κάπως να καλυφθούν.
-Είχε δίκιο ακόμα όταν είπε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι «μεταβατική». Πράγματι, «γέφυρα» είναι: Αλλά προς νέο Μνημόνιο! Αυτό ακριβώς που αποφεύγαμε εμείς…
-Είχε δίκιο, τέλος, όταν είπε, σε προηγούμενη συνέντευξή του, ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο, όταν θα υπάρξουν επενδύσεις, ανάκαμψη και έξοδος στις αγορές. Α��τά ακριβώς πετύχαμε εμείς:
Επενδύσεις που άρχισαν να έρχονται και το Κόμμα του τις διώχνει».

Το non paper της ΝΔ καταλήγει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας πήγε πολύ πίσω! Η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη ήταν “φιάσκο” ως πολιτική και μνημείο ασάφειας ως αποτέλεσμα! Ο ίδιος δεν κατάλαβε ποτέ τι υπέγραψε. Δεν κατάλαβε ποτέ πόσο σαφείς ήταν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε. Ούτε πόσο ασαφή ήταν τα «πλέονεκτήματα» που νομίζει ότι απεκόμισε.
Και κυρίως δεν κατάλαβε ακόμα ποιος θα κληθεί να πληρώσει τα λάθη του”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top