Το έμαθε και έγινε Τούρκος ο Σόιμπλε: Μυστική συνάντηση Βαρουφάκη-Άσμουσεν!

Στις αρχές Φεβρουαρίου έγινε το ραντεβού

Το έμαθε και έγινε Τούρκος ο Σόιμπλε: Μυστική συνάντηση Βαρουφάκη-Άσμουσεν!

Για μυστικό ραντεβού του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γεργκ Άσμουσεν που εξόργισε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Sächsische Zeitung.

Το δημοσίευμα ξεκινά με την έγκριση με ευρεία πλειοψηφία της παράτασης της ελληνικής δανειακής σύμβασης από τη γερμανική βουλή, ενώ παραθέτει και τη δήλωση του Σόιμπλε για προβλήματα τους επόμενους μήνες και για πιθανότητα τρίτου πακέτου στήριξης υπό τον κίνδυνο αφερεγγυότητας του χρεοκοπημένου κράτους της ευρωζώνης.

«Η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων θα είναι τεταμένες για πολύ καιρό μετά από αυτές της δηλώσεις. Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, ο Σόιμπλε δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι συνέπειες» σημειώνει η Sächsische Zeitung.

Στη συνέχεια αναφέρεται στη μυστική συνάντηση του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας και πρώην μέλους της ΕΚΤ με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στις αρχές Φεβρουαρίου, παραμονές της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο για το ραντεβού με τον Σόιμπλε.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ο Σόιμπλε είχε εξοργιστεί γιατί η συνάντηση, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, έγινε εν αγνοία του την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα εμπίπτουν στη δική του αρμοδιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσμουσεν προεκλογικά λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της γερμανικής κυβέρνησης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top