Καταγγελία Βρούτση: Πάνε να βάλουν χέρι στα επιδόματα ανεργίας!

«Τα πράγματα για τα δημοσιονομικά της χώρας δεν είναι καλά»

Καταγγελία Βρούτση: Πάνε να βάλουν χέρι στα επιδόματα ανεργίας!

«Τα πράγματα για τα δημοσιονομικά της χώρας δεν είναι καλά» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης στα Παραπολιτικά FM, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε υποχρεώσεις που δεν μπορούν να εκπληρωθούν.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «απίστευτη» την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη για τα περί παράτασης της καταβολής της δόσης του ΔΝΤ, λέγοντας πως «παίζουμε στα ζάρια αν θα ξανακάνει το ΔΝΤ κάτι που έκανε στο παρελθόν μία και μόνο φορά για χώρα που βρισκόταν σε καθεστώς πτώχευσης».

Ο κ. Βρούτσης προέβη και σε μια καταγγελία, όσον αφορά την πρόταση του υ��ουργείου Εργασίας στα Ταμεία για να μετατρέψουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε κρατικά repos, δίνοντας έτσι ανάσα ρευστότητας στα δημόσια ταμεία.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω φόβο στον κόσμο, ούτε να κινδυνολογήσω, αλλά ζητείται από το κράτος τα ρευστά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και των φορέων που είναι από το υπουργείο Εργασίας να δοθούν repos στο κράτος για 15 ημέρες έως 3 μήνες. Συγκεκριμένα, από τον ΟΑΕΔ ζητήθηκαν 130 εκατ. ευρώ και απάντησε δύο φορές το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα όχι, καθώς αυτά τα λεφτά είναι για να πληρωθούν επιδόματα ανεργίας. Και ζητούνται με επιτακτικό τρόπο τα χρήματα να δοθούν στο κράτος, στην Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή, για ομόλογα και repos» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top