Σταθάκης: θα παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας της ασφάλισης

Πρόεδρος ΕΑΕΕ: έρχονται "γηρατειά ανέχειας" λόγω προβλημάτων των Ταμείων

«Για το συνταξιοδοτικό σύστημα η κυβέρνηση είναι ταγμένη στον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του για κοινωνικούς και αξιακούς λόγους, συνεπώς θα μείνει δημόσιο» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με την ευκαιρία της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσής της.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει την οικονομική πολιτική στη χώρα, για να επανέλθει με ταχύτητα σε ρυθμούς ανάπτυξης, διατηρώντας το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης, επουλώνοντας τις πληγές ��ων κοινωνικών βαρών των τελευταίων ετών, αλλά και με ισχυρούς κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το στοιχείο της υποασφάλισης στην Ελλάδα, με την παραγωγή ασφαλίστρων στο 1/4 του ευρωπαϊκού μέσου όρου είναι ανησυχητικό, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι αυτό που χρειάζεται, είναι ένα νέο συμβόλαιο ανάμεσα σε πολιτεία, πολίτες και ασφαλιστική αγορά, διότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν ανταγωνίζεται τη δημόσια ασφάλιση, αλλά τη συμπληρώνει και ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα σύστημα ώστε από τις κρατήσεις των εργαζομένων ένα ποσοστό να επενδύεται στον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (επανεκλέχθηκε στην ίδια θέση σήμερα κατά τη διάρκεια των πρωινών αρχαιρεσιών) ανέφερε ότι είμαστε μία υπασφαλισμένη κοινωνία και υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πολίτης τα επόμενα χρόνια θα έχει γηρατειά ανέχειας παρά τις πολυετείς και μεγάλες εισφορές, καθώς οι δημόσιες συντάξεις δεν θα επαρκούν για τις ανάγκες.

Επισήμανε τον αναγκαίο συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής στην κοινωνική ασφάλιση για ολοκληρωμένη κάλυψη και σημείωσε ότι η ΕΑΕΕ έχει «οδικό χάρτη» για την ανάπτυξη αυτού του ρόλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top