Βενιζέλος: Που πάμε; Όλα είναι στον αέρα και δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε προοπτική

"Μόνο μια μεγάλη και γενναία αλήθεια μπορεί να ενώσει το έθνος"

Στην εκτίμηση ότι ένα μήνα μετά τις εκλογές «όλα είναι στον αέρα: τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες και οι δημοσιονομικοί στόχοι» προχώρησε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας την απορία του για το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό και πως θα αντιμετωπισθεί το χρέος

«Η χώρα βρίσκεται σε στρατηγικό κενό» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «σωρεία διαπραγματευτικών λαθών μάς έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν την ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή».

«Όλα εμφανίζονται ως θρίαμβος, με ενθουσιασμό, αλλά μόλις ξύσεις την επιφάνεια, βλέπεις ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε αποτέλεσμα, ούτε ασφάλεια, ούτε προοπτική. Η χώρα πρέπει να ξαναβρεί στόχους. Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα, γιατί αυτό που συμβαίνει δεν συνιστά τιμωρία προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τιμωρία για τον Έλληνα πολίτη που δεν βλέπει προοπτική. Και ιδίως για τον πιο αδύναμο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, «μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα μόνο στη βάση της αλήθειας», τονίζοντας πως «ένα μεγάλο ψέμα χώρισε την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς και τώρα μια μεγάλη και γενναία αλήθεια μπορεί να ενώσει το έθνος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top