ΤΕΛΟΣ η ΝΕΡΙΤ: Την Πέμπτη κατατίθεται νομοσχέδιο για την ίδρυση της ΕΡΤ ΑΕ

Όλες οι λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει

​Το πρωί προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς ότι θα ξανανοίξει η ΕΡΤ και το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη θα κατατεθεί και το σχέδιο νόμου για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου η κυβέρνηση δηλώνει συνεπής στις προγραμματικές της δηλώσεις και ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 5/3/2015 θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση της ΕΡΤ Α.Ε.

Πρόκειται για ένα σχέδιο Νόμου με το οποίο καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί συνολικά το ζήτημα, δεν αρκείται στην επαναφορά του προηγούμενου πλαισίου, αντιμετωπίζει τις παθογένειες του παρελθόντος χωρίς να «ρίξει μαύρο».

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, έχει ήδη ξεκινήσει διαβούλευση με όλους του εμπλεκόμενους φορείς, ώστε η ΕΡΤ να ανοίξει σύντομα.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου:

Προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν.
• Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος.
• Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.
• Δίνεται η απάντηση της αλήθειας σε όσους συνεχίζουν να μετατρέπουν το δημόσιο διάλογο σε πολιτικά άναρθρη σπέκουλα.
• Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα.
• Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχ��ίων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.
• Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να μεταβούμε στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στο βωμό σκοπιμοτήτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top