Πέρασε από τη γερμανική Βουλή η παράταση του ελληνικού προγράμματος

Πρώτη δημοσίευση:27/02/2015, 09:17

Πέρασε από τη γερμανική Βουλή η παράταση του ελληνικού προγράμματος

Με μεγάλη πλειοψηφία ενέκρινε σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Κάτω Βουλή της Γερμανίας την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίσει το πρακτορείο, "ναι" στην παράταση ψήφισαν 542 βουλευτές και μόλις 32 "όχι".

Η πλειοψηφία των βουλευτών της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) τάχθηκαν χθες υπέρ της παράτασης, ενώ οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της παράτασης.

«Αυτό το κάνουμε όχι εξαιτίας των άξεστων σχολίων (εκ μέρους της Ελλάδας), αλλά διότι είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης» δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU.

Σόιμπλε: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Μπούντεσταγκ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε την έγκριση της παράτασης της ελληνικής σύμβασης με το επιχείρημα ότι η Αθήνα δεν εξασφαλίζει ηπιότερους όρους, αλλά απλώς περισσότερο χρόνο.

«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, να της δώσουμε την τετράμηνη παρά��αση με την προϋπόθεση η χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η παράταση της δανειακής σύμβασης μπορεί να ανακληθεί, οποιαδήποτε στιγμή αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα» τόνισε το πρωί της Παρασκευής στην γερμανική Βουλή, ο κ.Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως «το πρόγραμμα δεν αλλάζει χωρίς συμφωνία με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ».

Παραδέχτηκε πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από άλλες χώρες, προκειμένου να ανακτήσει την αξιοπιστία των αγορών, ενώ σχολιάζοντας τα περί τρίτου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, ο κ.Σόιμπλε είπε πως «αυτά θα τα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα».

ΒΙΝΤΕΟ STAR LIVE U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top