Κίνημα: Έχασε πολύτιμο χρόνο η κυβέρνηση

Επίθεση σε Σαμαρά: Ανεύθυνη η προηγούμενη κυβέρνηση

Κίνημα: Έχασε πολύτιμο χρόνο η κυβέρνηση

Κριτική αλλά… με το γάντι ασκεί στην κυβέρνηση το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Όπως αναφέρει το Κίνημα, δεν βιάστηκε να τοποθετηθεί παρά αφού «η σκόνη από τις πρώτες εντυπώσεις, επαναστατικές και αντιπολιτευτικές, κάθισε».

Χωρίς να χρησιμοποιεί τους όρους «μνημόνιο» και ��τρόικα», το Κίνημα καταλογίζει στην «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ότι έχασε πολύτιμο χρόνο ενώ είχε περιορισμένο χρόνο, για τον οποίο επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία, όπως σημειώνει, συμπεριφέρθηκε «ανεύθυνα».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, η κυβέρνηση «κατάφερε να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα, αφού πρώτα έθεσε τη χώρα σε κατάσταση απελπιστικής μοναξιάς»

Σχετικά με την απόφαση του Eurogroup αναφέρει ότι είναι «προσωρινή» και «υπό προϋποθέσεις», η οποία, πάντως, «έδωσε το φιλί ζωής στην Ελλάδα» και «απέκλεισε επί του παρόντος το ενδεχόμενο να στερηθεί της παρουσίας του μοναδικού παράγοντα δανεισμού της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση, σχετικά με τον κύριο στόχο της προστασίας του τραπεζικού συστήματος, υπενθυμίζεται η στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που «ποιούσαν την νήσσαν» το 2011, όπως αναφέρει, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές μετά ψήφου.

Τέλος, αναφορά γίνεται και στις πρώτες κινήσεις εσωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης και τονίζεται ότι «η κατάργηση όσων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων έγιναν το 2009-11, για την εξυπηρέτηση προεκλογικών εξαγγελιών και η στροφή σε πολιτικές προνομίων σε όσους διασφαλίζουν προνομιακές σχέσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση, σε βάρος των άλλων πολιτών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top