Η πρώτη αντίδραση του ΔΝΤ για τα περί παράτασης των δόσεων

Έχει γίνει στο παρελθόν κάτι τέτοιο;

Η πρώτη αντίδραση του ΔΝΤ για τα περί παράτασης των δόσεων

Αποφεύγει να απαντήσει επίσημα το ΔΝΤ για το ενδεχόμενο μιας παράτασης για την αποπληρωμή των δόσεων για τον οργανισμό.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Σουλτογιάννης, πηγές του Ταμείου τονίζουν ξεκάθαρα πως για παράταση «μπορούμε να μιλάμε μόνο αν ζητηθεί κάτι τέτοιο από την ελληνική κυβέρνηση και τέτοιο αίτημα δεν υπάρχει μέχρι τώρα».

Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που τίθεται είναι εάν μια τέτοια παράταση έχει γίνει στο παρελθόν για άλλες χώρες, και συγκεκριμένα στο Εκουαδόρ και την Τζαμάικα.

Πηγές του ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνουν αλλά και δεν διαψεύδουν κάτι τέτοιο, ωστόσο ξεκαθαρίζουν πως «σε κάθε περίπτωση θα ήταν άτοπο να συγκρίνουμε τέτοιες περιπτώσεις με την Ελλάδα».

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, «πρόκειται για άλλες εποχές με εντελώς διαφορετικές συνθήκες και κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή».

Σύμφωνα με πληροφορίες για το ελληνικό ζήτημα ενημέρωσε την Τετάρτη το δ.σ. του ΔΝΤ η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πολ Τόμσεν.

Η ενημέρωση στηρίχθηκε στο περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε η Λαγκάρντ προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, με την οποία διατύπωνε την άποψη ότι η ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι «επαρκώς περιεκτικός», αποτελώντας «αξιόπιστο σημείο εκκίνησης» και ότι «δεν είναι ευρύτερα αρκετά συγκεκριμένος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top