Μίκης Θεοδωράκης: οι προδοτικές δεσμεύσεις του Μνημονίου ισχύουν ακόμα

Χαιρετίζει το συλλαλητήριο του ΚΚΕ την Παρασκευή

Μίκης Θεοδωράκης: οι προδοτικές δεσμεύσεις του Μνημονίου ισχύουν ακόμα
«Οι προδοτικές δεσμεύσεις του Μνημονίου εξακολουθούν να ισχύουν» αποφαίνεται ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, λίγα 24ωρα μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε χαιρετιστήρια επιστολή του για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή.

Στις δεσμεύσεις του Μνημονίου που ισχύουν ακόμα περιλαμβάνει «την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους, την καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρα και την απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής», όροι που όπως προσθέτει «ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας».

Ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει ακόμα ότι «ως ελεύθερος Έλληνας» αισθάνεται αγανάκτηση και ντροπή γιατί «η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι», ενώ απευθύνεται σε κάθε κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Μίκη Θεοδωράκη για τη χαιρετιστήρια επιστολή του «με στόχο να γίνει επιτέλους πράξη και απόφαση της Βουλής η πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει από χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων και δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτά».



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top