Κ. Μητσοτάκης: «Η παράταση θα ψηφιστεί και από τη ΝΔ»

Προβλέπει και τρίτο Μνημόνιο σε λίγο καιρό

Κ. Μητσοτάκης: «Η παράταση θα ψηφιστεί και από τη ΝΔ»

​Την υπερψήφιση της παράτασης που ζήτησε η κυβέρνηση από τη ΝΔ, ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας όμως ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει πότε θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

«Η παράταση, την οποία η κυβέρνηση ζήτησε, θα ψηφιστεί και από τη Νέα Δημοκρατία, απομένει όμως να διευκρινιστεί πότε θα έρθει προς ψήφιση», είπε ο κ. Μητσοτάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και πρόσθεσε ότι «η προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και πρέπει μέχρι το Σάββατο, είτε να επικυρωθεί στη Βουλή, είτε ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι την 1η Μαρτίου η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε επίσης ότι η τετράμηνη επέκταση αφορά την υφιστάμενη δαν��ιακή σύμβαση και ότι ένα μεγάλο μέρος του mail Βαρουφάκη είναι αντιγραφή του mail Χαρδούβελη.

«Στη συζήτηση θα φανεί πως μιλάμε για τετράμηνη επέκταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. Αν ανατρέξετε στο "καταραμένο μνημόνιο" θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του e-mail Βαρουφάκη είναι copy-paste, δηλαδή μεταρρυθμίσεις οι οποίες υπήρχαν και τις οποίες υλοποιούσαμε- και καλώς η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί» , είπε, αν και παραδέχθηκε ότι ο στόχος της μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά αποτυπώνεται μόνο με γενικό τρόπο.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε επίσης ότι τον Μάρτιο θα υπάρξουν σημαντικές χρηματοδοτικές ανάγκες, τις οποίες η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει πώς θα καλύψει, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι έρχεται και τρίτο Μνημόνιο.

«Ένα τρίτο μνημόνιο είναι προ των πυλών, και αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα. Αντίθετα αυτό που είναι θετικό είναι ότι πλέον υπάρχει μια συμφωνία σε μεταρρυθμίσεις κοινής λογικής και αφήνουμε πίσω μας αυτό τον ψεύτικο διχασμό μνημονίου- αντιμνημονίου», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top