Σφάχτηκαν Ντράγκι και Μαριάς: Παραλίγο να βγάλει καπνούς απ’τα αυτιά ο πρόεδρος της ΕΚΤ-ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε τι έγινε στο ευρωκοινοβούλιο

"​Σφάχτηκαν" Ντράγκι και Μαριάς στην επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη με αφορμή την χρηματοδοτική πίεση που άσκησε η Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα και τα κέρδη της απ' τα ελληνικά ομόλογα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε κατά του κ.Ντράγκι για τις πολιτικές που ασκεί η ΕΚΤ εναντίον της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο θέμα των ομολ��γων. Όπως τόνισε, η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα στις πράξεις του Ευρωσυστήματος ήταν "παράνομη", αφού η χώρα εξακολουθούσε να είναι σε πρόγραμμα στήριξης.

«Η ΕΚΤ ασκεί εκβιαστική πολιτική απέναντι στους Ευρωπαϊκούς Λαούς και τις δημοκρατικές τους Κυβερνήσεις στο όνομα της δήθεν διάσωσης του ευρώ. Αυτό έγινε απέναντι στην Ιρλανδία, έγινε απέναντι στην Κύπρο και πριν λίγες μέρες έγινε έναντι της Ελλάδας με την παράνομη απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στις πράξεις του Ευρωσυστήματος από 16 Φεβρουαρίου, ενώ γνωρίζατε πολύ καλά κύριε Ντράγκι ότι η Ελλάδα μέχρι 28 Φεβρουαρίου είναι σε πρόγραμμα. Κύριε Ντράγκι, καταλάβετε το, δεν είστε ανθύπατος της Ευρώπης. Πάψτε να κερδοσκοπείτε εις βάρος του ελληνικού λαού και επιστρέψτε τα κέρδη 1,9 δισ ευρώ που απεκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2014», κατέληξε ο κ.Μαριάς.

Ο Μάριο Ντρ��γκι από την πλευρά του, έκανε λόγο «για ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από πολλούς», τονίζοντας ότι τα κέρδη δεν τα κρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι τα κέρδη τα κρατάει η ΕΚΤ... Λάθος. Τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες που τα πιστώνουν στους εθνικούς λογαριασμούς. Και από εκεί μεταφέρονται στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας. Άρα τα κεφάλαια βρίσκονται εκεί προς χρηματοδότηση» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας ξανά την αντίδραση του κ. Μαριά.

Ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ, αφού διέκοψε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, του επιτέθηκε σε έντονο ύφος, προκαλώντας τον κ.Ντράγκι να τονίσει ότι τα χρήματα θα τα λάβει η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της έδρας προσπαθούσε... μάταια να σταματήσει την αντιπαράθεση των δύο αντρών χτυπώντας το σφυράκι. Απευθυνόμενη προς τον κ.Μαριά του ζήτησε να σταματήσει και να σεβαστεί τον ομιλούντα και το προεδρείο. Τελικώς, ο κ.Μαριάς "υπάκουσε" και ο κ.Ντράγκι συνέχισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας πως «τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες και ότι είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα εφόσον τηρεί το πρόγραμμα».

ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top