Γ. Σακελλαρίδης: «Έχουμε πρόβλημα ρευστότητας»

«Σε δυο – τρεις μέρες θα ξέρετε αν θα πάει η συμφωνία στη Βουλή»

Γ. Σακελλαρίδης: «Έχουμε πρόβλημα ρευστότητας»

​«Προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι γνωστό, το γνωρίζαμε και εμείς και πριν αναλάβουμε και το βλέπουμε τώρα και στην πράξη». Αυτό παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

Όπως είπε, αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η κυβέρνηση να κάνει τα πάντα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

«Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι ένα ζήτημα, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Όσον αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό θα προχωρήσει πολύ γρήγορα, τονίζοντας με νόημα ότι ο χρόνος πιέζει και δεν μπορούν να υπάρξουν καθυστερήσεις, καθώς πρέπει να μπουν οπωσδήποτε χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε:

«Είναι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών. Δεν υπάρχει κάτι πάνω στο τραπέζι, επομένως δεν υπάρχει η ανάγκη να δημιουργείται ανησυχία στον κόσμο. Σε καμία περίπτωση πάντως και πραγματικά σας διαβεβαιώνω δεν υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με αγαθά ή υπηρεσίες, τα οποία είναι σημαντικά στη ζωή των πολιτών. Οι αποφάσεις θα έρχονται τμηματικά. Μιλάμε για μια εξειδίκευση, η οποία πρέπει να γίνει ανά υπουργείο σε σχέση με αυτή τη λίστα, μια εμβάθυνση».

Όσο για τα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Στο τέλος έγινε μια ενδεικτική ψηφοφορία, όπου η πολύ μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της συμφωνίας. Ακόμα και αυτοί, οι οποίοι καταψήφισαν, δεν σημαίνει ότι αν θα ερχόταν στη Βουλή αυτή η συμφωνία δεν θα ψήφιζαν υπέρ».

Για το… καυτό θέμα τέλος αν η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή, ο κ. Σακελλαρίδης ήταν αρκετά ασαφής, δηλώνοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα σε δύο, τρεις μέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top