Η Γερμανία βλέπει νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα τον Ιούνιο

Επιμένει στο χρηματοδοτικό κενό στα 20 δισ. ευρώ

Η Γερμανία βλέπει νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα τον Ιούνιο

​Σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε και ο εκπρόσωπός του Μ. Γιέγκερ, να τηρήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί και να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, μία μέρα πριν οι Γερμανοί βουλευτές αποφασίσουν για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Και μπορεί το πράσινο φως από την Μπούντεσταγκ να θεωρείται δεδομένο λόγω της μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της νυν κυβέρνησης, όμως αρκετά μεγάλη μερίδα βουλευτών έχει εκφράσει σοβαρές ενστάσεις και προανήγγειλαν ότι σκοπεύουν να καταψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης ο αριθμός των βουλευτών αυτών αγγίζει τους 60 και στο πεδίο των συμβολισμών είναι αρκετά μεγάλος, αν σκεφτούμε ότι στη Γερ��ανία θεωρούν πλέον δεδομένο πως το καλοκαίρι οι βουλευτές θα κληθούν να εγκρίνουν ένα ακόμα πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Μάλιστα μετά από το χθεσινό δημοσίευμα της Rheinische Post ότι η γερμανική κυβέρνηση προσδιορίζει το δημοσιονομικό κενό στα 20 – 30 δισ. ευρώ και ο εκπρόσωπος των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών για τα δημοσιονομικά, Κ. Σνάιντερ, δήλωσε ότι πριν από το καλοκαίρι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.

«Εάν ο στόχος είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, τότε θα πρέπει να υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας σε ένα μέσο διψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων», δήλωσε ο κ. Σνάιντερ στο Spiegel, εξηγώντας ότι μετά το 6μηνο που χάθηκε, η άντληση κεφαλαίων από τις αγορές προκειμένου να αποπληρωθούν ομόλογα που λήγουν, είναι «ουτοπική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top