ΑΥΤΟΙ είναι οι νέοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γραμματείς των επιτροπών της Βουλής

Πώς διαμορφώνονται οι νέες συνθέσεις

ΑΥΤΟΙ είναι οι νέοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γραμματείς των επιτροπών της Βουλής

​Οι νέοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γραμματείς των Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών εξελέγησαν χθες μετά από μυστική ψηφοφορία.

Οι νέες συνθέσεις των προεδρείων των επιτροπών έχουν ως εξής:

• Για την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, πρόεδρος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς με 31 θετικές ψήφους έναντι 12 λευκών, αντιπρόεδρος η Μαρία Κανελλοπούλου και γραμματέας ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με τον ίδιο συσχετισμό ψήφων.
• Για την Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Βαρεμένος, αντιπρόεδρος ο Χρήστος Καραγιαννίδης και γραμματέας η Σία Αναγνωστοπούλου - όλοι με 28 θετικές ψήφους, 15 λευκές και μία άκυρη.
• Για την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, πρόεδρος εξελέγη ο Στέφανος Σαμοΐλης με 35 θετικές ψήφους έναντι 9 λευκών, αντιπρόεδρος ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (32-12) και γραμματέας η Ειρήνη Κασιμάτη (35-9).
• Για την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, πρόεδρος εξελέγη ο Γιάννης Ζερδελής με ψήφους 29 θετικές και 11 λευκές, αντιπρόεδρος ο Νίκος Μανιός (31-9) και γραμματέας η Μερώπη Τζούφη (33-7).
• Για την Επιτροπή Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόεδρος ε��ελέγη ο Μιχάλης Κριτσωτάκης με 29 θετικές ψήφους και 13 λευκές, αντιπρόεδρος ο Νίκος Μαυραγάνης (27-15) και γραμματέας η Παναγιώτα Αμανατίδη-Κοζομπόλη (30-12).
• Για την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, πρόεδρος εξελέγη η Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου με 34 θετικές ψήφους έναντι 8 λευκών, αντιπρόεδρος η Χαρά Καφαντάρη (31-11) και γραμματέας ο Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης (32-10).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top