Άνω-κάτω Κεντροδεξιά και Αριστερά στη Γερμανία από την παράταση στην Ελλάδα!

Προβλήματα στο Ντι Λίνκε και σε χριστιανοδημοκ��άτες-χριστιανοκοινωνιστές

Άνω-κάτω Κεντροδεξιά και Αριστερά στη Γερμανία από την παράταση στην Ελλάδα!

Ενώ χθες ήταν μια ήρεμη μέρα στη Γερμανία μετά την αποστολή και αποδοχή της λίστας, σήμερα μια συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου άναψε πάλι φωτιές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όμως, πρόσθεσε ο Τ. Τέλλογλου, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Βολφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της γερμανικής κυβέρνησης την ώρα που το «αφεντικό» του μιλούσε στους Βαυαρούς χριστιανοκοινωνιστές βουλευτές, για να τους πείσει να ψηφίσουν την παράταση, η τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη («μιλάω για αναδιαρθρωση του χρέους που θα μειώσει σημαντικά το βάρος του χρέους μας») και το να ξανάρχεται από την Ελλάδα ένα ζήτημα κουρέματος του χρέους, «είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε».

Κι αυτό γιατί ο Σόιμπλε και η Μέρκελ επιχειρούν χθες και σήμερα να πείσουν τους βουλευτές των χριστιανοδημοκρατών και χριαστιανοκοινωνιστών να ψηφίσουν την παράταση.

Βασικό επιχείρημα του Σόιμπλε για την συνεδρίαση της ολομέλειας της Μπουντεσταγκ που θα αρχίσει στις 9 το πρωί την Παρασκευή το πρωί και θα κρατήσει μιάμιση ώρα, είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει χρήματα ούτε νέο πρόγραμμα, αλλά απλά χρόνο. «Για να εκταμιευτούν χρήματα θα έχετε πάντα τον λόγο» διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του ο γερμανός υπουργός.

Αλλά τα κυβερνητικά κόμματα δεν είναι τα μόνα που έχουν πρόβλημα, όπως πρόσθεσε ο Τάσος Τέλλογλου, καθώς η παράταση δεν έχει δημιουργήσει μόνο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο γερμανικό αδελφό του κόμμα ΝΤΙ ΛΙΝΚΕ!

Πολλοί βουλευτές του μάλιστα σκέφτονται να ψηφίσουν υπέρ της παράτασης θεωρώντας ότι έτσι βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η παράταση του προγράμματος δεν αλλάζει το παραμικρό και αναρωτιούνται «αφού καταψηφίζαμε τα προηγούμενα, γιατί να ψηφίσουμε αυτό;»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top