Σακελλαρίδης στο STAR: Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα χρηματοδότησης

"Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί"

Σακελλαρίδης στο STAR: Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα χρηματοδότησης

Κατηγορηματικός ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Για τον ΕΝΦΙΑ έχει ήδη αρχίσει η διαπραγμάτευση. Θα δούμε τα αποτελέσματα το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος, δεν μπορεί να μείνει στην ζωή μας, θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας» τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Star, Live U.

«Τώρα κοιτάμε το πρώτο τετράμηνο. Προτεραιότητα μας είναι το πρώτο τετράμηνο. Η 13η σύνταξη δίνεται τον Δεκέμβριο, οπότε εκ των πραγμάτων πάει για το δεύτερο τετράμηνο» είπε ο κ.Σακελλαρίδης, τονίζοντας πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει πιο δίκαιο το φορολογικό σύστημα.

«Αλλάζει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων.

«Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα χρηματοδότησης» παραδέχτηκε ο κ.Σακελλάριδης, μιλώντας για τις υποχρεώσεις της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της.

«Μέλημα της κυβέρνησης να λύσει το χρηματοδοτικό κενό» πρόσθεσε, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το επίδομα πετρελαίου ο κ.Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί «το επίδομα θέρμανσης».

«Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε με το μνημόνιο. Θέλουμε να καταστήσουμε το δημόσιο πιο αποτελεσματικό» πρόσθεσε.

Τέλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ο κ.Σακελλαρίδης ότι η κυβέρνηση θα δώσει και το εισιτήριο για τους ανέργους και ρεύμα και σίτιση στους αδύναμους, αλλά και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, υπογραμμίζοντας ότι αυτά και μια σειρά από άλλα μέτρα περιλαμβάνονται στην λίστα του Βαρουφάκη στο σημείο που γίνεται αναφορά για την αντιμετώπιση της ανθρωπισ��ικής κρίσης.

Ο κ.Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι η συμφωνία με τους εταίρους, αφού πρώτα περάσει από τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης, στην συνέχεια θα κατατεθεί για να ψηφιστεί στην Βουλή. «Μακριά από εμάς οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» είπε με νόημα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top