Με πένθιμη γραβάτα στη δίκη ο Παπακωνσταντίνου:Γιατί αρνήθηκε να μπει στην αίθουσα

Χρειάστηκε να παρέμβει o πρόεδρος για να ξεκινήσει η συνεδρίαση-ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΛΑΝΑ

Με πένθιμη γραβάτα στη δίκη ο Παπακωνσταντίνου:Γιατί αρνήθηκε να μπει στην αίθουσα

​Κουστουμαρισμένος και φανερά προβληματισμένος εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα για τη φερόμενη διαγραφή που διέπραξε από τη «λίστα Λαγκάρντ» τριών ονομάτων συγγενικών του προσώπων.

areios1.jpgareios2.jpg

Η δίκη, με τους Δικαστές να είναι χωρίς τήβεννο, διεξάγεται στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εκεί όπου το 1991 είχε γίνει η δίκη για την υπόθεση Κοκκωτά.

Φορώντας σκούρο κουστούμι, λευκό πουκάμισο και γραβάτα στο μωβ χρώμα του πένθους ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας αν και προσπάθησε να αποφύγει τα φωτογραφικά φλας και τις κάμερες, ο νόμος δεν του το επέτρεψε.

areios3.jpgareios5.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την έναρξη της διαδικασίας, ο κ.Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε να μπει μέσα στην αίθουσα, καθώς ο ίδιος δεν επιθυμούσε να φωτογραφηθεί. Με παρέμβαση ωστόσο του Προέδρου κ. Ν.Πάσσου ο πρώην υπουργός αναγκάστηκε να υπομείνει τους φωτογράφους και τους οπερατέρ .

«Κύριε Παπακωνσταντίνου είμαστε δημόσια πρόσωπα… Προφανώς δεν δικαιούται κανείς να μαγνητοσκοπήσει ή να βιντεοσκοπήσει την δίκη αλλά θα πρέπει να υποστούμε όλη τη "βάσανο" κάποιων φωτογραφιών και κάποιων πλάνων γιατί είμαστε δημόσια πρόσωπα» είπε ο κ.Πάσσος, απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό.

areios6.jpgareios7.jpg

Για αυτό το λόγο και επετράπησαν σε κάποιες κάμερες της δημόσιας τηλεόρασης να εισέλθουν στην δικαστική αίθουσα και να τραβήξουν κάποια πλάνα.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, ο κ.Παπακωνσταντίνου στην πρώτη τοποθέτηση του δήλωσε ότι είναι αθώος και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Αυτή την ώρα, εξετάζεται ο δεύτερος μάρτυρας, ο πρώην αναπληρωτής προϊστάμενος περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Μαντούβαλος, ο οποίος έκανε τον έλεγχο στους συγγενείς του κ.Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων διαγράφησαν από την λίστα, ενώ νωρίτερα κατέθεσε o διευθυντής του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δημήτρης Μασίνας.

areios8.jpg

Ξεκίνησε η δίκη, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος

Σημειώνεται πάντως πως ο έλεγχος για το αν φοροδιαφεύγουν οι συγγενείς του πρώην υπουργού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Με απλά λόγια, ο κ.Παπακωνσταντίνου δικάζεται, αλλά ο τελικός έλεγχος για να γίνει καταλογισμός των ποσών για το αν και κατά πόσο φοροδιέφυγαν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα, η αντίδραση του Προέδρου κ.Πάσσου.

«Μα τι κάνετε τόσο καιρό; Θα ακολουθήσουν προσφυγές; Θα φτάσουμε στα 10 χρόνια, αν συνεχίσουμε έτσι!!!» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου.

BINTEO STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top