Ο Λαφαζάνης σκίζει τη λίστα Βαρουφάκη: «Καμία ιδιωτικοποίηση στον τομέα ενέργειας»

Δεν τον έπεισε φαίνεται ο ΥΠΟΙΚ στη συνάντησή τους στο καφενείο της Βουλής

​Βαράνε τα νταούλια στην κυβέρνηση και αντί να χορεύουν οι αγορές, χορεύει ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, αφού μία μέρα μετά την έγκριση της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η Αθήνα στους θεσμούς, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης ξεκίνησε το… αντάρτικο.

«Στον τομέα της ενέργειας δεν θα προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση, ούτε στη ΔΕΗ, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Παραμένει στο ακέραιο ότι έχω πει. Το ίδιο ισχύει για το Ελληνικό», ξεκαθάρισε ο υπουργός με δήλωσή του στα Νέα.

Φαίνεται μάλλον ότι η χθεσινή συζήτηση που είχε ο κ. Λαφαζάνης με τον Γ. Βαρουφάκη στο καφενείο της Βουλής δεν πήγε και τόσο καλά, με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να συνεχίζει να έχει αντιρρήσεις και διαφωνίες για τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της λίστας Βαρουφάκη, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι δε θα καταργήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί και πως ��α σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με το νόμο, για τους διαγωνισμούς που έχουν ήδη προκηρυχθεί.

Όσον αφορά δε στις ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα διαγωνισμός, αυτές θα επανεξετάζονται με στόχο τη βελτίωση των όρων για να βελτιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του Δημοσίου.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο κ. Λαφαζάνης με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του εξήγγειλε ότι παγώνει η διαδικασία πώλησης του Ελληνικού, ενώ σε εξέλιξη είναι και ο διαγωνισμός για τον ΑΔΜΗΕ, για τον οπο��ο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είχε πει ότι δεν θα γίνει η ιδιωτικοποίησή του.

Για τη μόνη ιδιωτικοποίηση που μπορεί η κυβέρνηση να κάνει κάποιους ελιγμούς είναι αυτή της ΔΕΗ, για την οποία δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα διαγωνισμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top