Γ. Βαρουφάκης στο CNBC: «Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν μεγάλο θησαυρό»

Μεγάλες προσδοκίες από τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ από το κυνήγι της φοροδοαφυγής

Γ. Βαρουφάκης στο CNBC: «Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν μεγάλο θησαυρό»

​Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έθεσε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, μετά το πράσινο φως που πήρε η λίστα των μεταρρυθμίσεων από τους θεσμούς.

Ο κ. Βαρουφάκης, παρομοίασε το κυνήγι της φοροδιαφυγής με… «αρχαιολογική ανασκαφή» και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει πόσα χρήματα θα μπορέσει να εξοικονομήσει.

«Πόσα χρήματα περιμένουμε; Δεν γνωρίζουμε, είναι σαν αρχαιολογική ανασκαφή. Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα βρεις. Ελπίζεις να βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό. Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα μέσα να το κάνουμε», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Καθησυχαστικός όμως ήταν και στο θέμα της ρευστότητας, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν θα διακινδυνεύσει τη διάλυσή της για λίγα δισεκατομμύρια.

«Όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά, είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να φανταστείτε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;», αναρωτήθηκε.

Τέλος το CNBC στην ιστοσελίδα του υποστηρίζει ότι η τετράμηνη παράταση θα επιτρέψει την αποκατάσταση των δεσμών εμπιστοσύνης της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους τη��.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top