Από σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ!

Αρχίζει η δίκη - αρνείται τις κατηγορίες ο πρώην ΥΠΟΙΚ-Πρώτη ανάρτηση: 00:22

Από σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ!

​Τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας, τα οποία αρνείται, αντιμετωπίζει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η δίκη, η δεύτερη ανάλογη μετά από την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου για την υπόθεση Κοσκωτά, θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπου ο πρώην υπο��ργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με επτά δικαστές και έναν αντεισαγγελέα από τον Άρειο Πάγο και έξι από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έσβησε τα ονόματα τριών συγγενών του από τη λίστα που παρέλαβε το 2010, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, από την τότε Γαλλίδα ομόλογό του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Με πλειοψηφία 4 – 1 το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκρινε πως «ο κατηγορούμενος, με την ενέργειά του, αφ' ενός απέβλεπε στην αποφυγή βλάβης της πολιτικής του εικόνας, ως υπουργού Οικονομικών, η οποία θα μπορούσε να επέλθει με την αποκάλυψη ότι συγγενείς του αναφέρονταν ως δικαιούχοι λογαριασμών στην επίμαχη λίστα και αφ' ετέρου επιδίωκε την εξυπηρέτηση των εν λόγω συγγενών του, με την αποτροπή φορολογικού ελέγχου εις βάρος τους».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός αρνείται ότι αλλοίωσε την αρχική λίστα ή ότι υπήρξε συμφωνία με τους συγγενείς του για να αφαιρέσει τα ονόματά τους, ενώ θα στηριχθεί στην άποψη του Αρεοπαγίτη που μειοψήφισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- «Κλήρωσε» για τη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που δικάζει Παπακωνσταντίνου

- Κόλαφος το βούλευμα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top