Ολοκληρώθηκε το κυβερνητικό συμβούλιο: Αισιοδοξία για «ok» από Eurogroup

Βούτσης: Τα μνημόνια τελείωσαν, δεν υπάρχουν νέα μέτρα

Διάχυτη ήταν η αισιοδοξία στο κυβερνητικό συμβούλιο πως η λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους τρεις θεσμούς (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) θα γίνει δεκτή από το Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Κατά τη διάρκεια του... μίνι-υπουργικού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τα μέλη του οργάνου για τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε εκτενής συζήτηση και σχεδιασμός για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης με άξονες την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου πήραν στα χέρια τους τη λίστα Βαρουφάκη στα αγγλικά και όχι στα ελληνικά, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις. Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση σε δημοσιογράφους ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφ��ζανης υπήρξαν «ενστάσεις και επιφυλάξεις».

«Είμαστε αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα ούτε αυτή την ώρα στο Eurogroup, ούτε έως την Παρασκευή που θα εγκριθεί από τα κοινοβούλια» δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Νίκος Βούτσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι τα μνημόνια τελείωσαν και πως δεν υπάρχει κανένα νέο μέτρο στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λίστα είναι ουσιαστικά οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Υπάρχουν μέσα σε αυτό, όλοι οι βασικοί πυλώνες της Θεσσαλονίκης. Τέλος τα μνημόνια, κι αυτό προκύπτει από το κείμενο. Είμαστε σε καλό δρόμο, το πράγμα θα πάει καλά και θα υπάρχει σύντομα και νομο��ετικό έργο» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος σε ερώτηση για τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί εντός ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Καλά κάνουν και υπάρχουν, γίνεται δημιουργική συζήτηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top